2016-12-11 04:40:00
Lexus IS LIT
Lexus IS LIT
Zdroj: Lexus

Lexus obliekol model IS do 42-tisíc nastaviteľných LEDiek. Toto je fenomenálne!

Lexus obliekol svoj nový model IS do 42-tisíc nastaviteľných LED diód. Auto mení farby a reaguje na hudbu.

Lexus pri prezentácii svojho vynoveného modelu IS stavil na moderné technológie a podarilo sa mu vytvoriť opticky mimoriadne zaujímavý počin. IS zaodel do celkovo 41 999 LED svetielok schopných vyprodukovať celkovo 175-tisíc lumenov. Ak by ste pásy LED svetiel naskladali za seba, obsiahli by vzdialenosť viac než 800 metrov.

Skutočnosť že sú na aute prilepené a že svietia, ale nie je to najzaujímavejšie. Najzaujímavejšie je, že sú plne konfigurovateľné, a tak môžu v spolupráci vytvárať akékoľvek obrazce, či farebné animácie. To ale stále nie je všetko. Systém je nastavený tak, že reaguje na pohyb i na hudbu.

LEDky tak môžu fungovať ako grafické zobrazenie hudby, môžu zobraziť prenos pohybu človeka, no môžu tiež svietiť akýmkoľvek iným spôsobom. Pohľad na auto skutočne uchvacuje, pohrať sa s tým by určite stálo za to, ako však Lexus upozorňuje, nie je to súčasť balenia štandardného modelu a ani sa to nedá dokúpiť (z pochopiteľných dôvodov). Dá sa na to ale pozerať.

A to nielen na prezentačnom videu, LEDkový Lexus IS môžete vidieť i v oficiálnom videoklipe k pesničke od autorky Dua Lipa Be The One. Napriek tomu, že hudbu si v mainstreamových rádiách môžete vypočuť už dlhšiu dobu, oficiálne video vyšlo až teraz a zahŕňa práve svetieľkujúci Lexus IS.

Zdroj: Lexus

Prezentačné video i videoklip nájdete nižšie.

LIT IS ako je model pomenovaný, vznikol v spolupráci japonskej prémiovej značky Lexus a hudobnej platformy Vevo. Svetielka môžu pracovať v troch režimoch. Prvý je režim Attract zahŕňajúci špeciálne grafické kreácie zdôrazňujúce dizajn modelu IS. Druhý sa volá Music Viz, v ktorom LEDky reagujú na hudbu a obrazce synchronizujú s tokom hudby. Posledný režim je Gesture, umožňujúci ovládanie zobrazovanej grafiky prostredníctvom gest.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo