2016-12-09 12:10:00
Insignia OPC X-Tomi
Insignia OPC X-Tomi
Zdroj: X-Tomi

Vizualizácia novej Insignie vo verzii OPC prišla rýchlo

Otázka, ktorú si kladú mnohí fanúšikovia značky Opel, najmä jej športovej vetvy OPC.

Ako by asi vyzerala nová Insignia vo verzii OPC? Takto si ju predstavuje nezávislý dizajnér X-Tomi z Maďarska. Jeho render na seba nenechal dlho čakať a jeho predstava Insignie v športovej verzii OPC vôbec nepôsobí zle.

Nový Opel Insignia má okrem nového dizajnu, nových technológií a nižšej hmotnosti vsádzať najmä na športovú strunu. Už len celé meno modelu – Insignia Grand Sport jasne naznačuje, že vlajková loď nemecko-americkej značky Opel mieni ponúknuť športový zážitok z veľkého automobilu. Nuž, pre puristu možno ťažko predstaviteľné, každopádne od novej Insignie OPC už teraz môžeme očakávať lepšie schopnosti než aké ponúka súčasná verzia.

Nielen pre potenciál zvýšenia výkonu motora, ale tiež pre markantné zníženie hmotnosti novej Insignie a tiež športovejší podvozok, ktorý nový model sľubuje.

Zatiaľ o verzii OPC oficiálne nepadla ani zmienka, no ak chce nová Insignia pôsobiť športovejšie, vrcholná verzia by jej nemala chýbať. Dočkať by sme sa mohli aj verzií s dizajnovým paketom OPC Line.

Zatiaľ sa o maxime štandardných verzií hovorí o dvojlitrovom benzínovom agregáte s maximálnym výkonom 250 koní. Viac informácií o novinkách na palube nového modelu Insignia nájdete tu.

Súčasná Insignia OPC je dostupná ako vo verzii Sedan, tak Sports Tourer. Podkapotou automobilu s pohonom všetkých kolies je v súčasnosti 2,8 litrová V6 s maximálnym výkonom 239 kW (325 k) a s maximálnym krútiacim momentom 435 Nm. Vďaka silnému šesťvalcu dokáže OPC sedan zrýchliť z 0 na 100 km/h za rovných 6 sekúnd a dosiahne elektronicky limitovanú maximálnu rýchlosť 250 km/h.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo