2016-10-20 08:40:00
Nehoda na sídlisku
Nehoda na sídlisku

VIDEO: Takto sa to skončí, keď na sídlisku nedáš prednosť!

Video ako vystrihnuté z bratislavskej Petržalky pochádza z ruského sídliska. Keď jeden ide rýchlo a obaja naslepo, môže to dopadnúť podobne.

Takáto nehoda sa ľahko udeje aj u nás. Stačí, aby sa vodiči pozabudli, nedobrzdili a nie je nič ľahšie ako nabúrať a skončiť na streche.

Nehoda sa odohrala v piatok 14.10 predpoludním na predmestí jedného z ruských miest (kde presne vzhľadom na poskytnuté informácie nevieme). Pri nehode sa nikto vážne nezranil, i keď mohla byť posádka tmavomodrej Fabie poriadne doudieraná.

Pri nehode vidieť oba automobily ako sa blížia k miestu stretu. Kým Fabia na čas zmizne zo záberu, červenú Alfa Romeo vidíme celý čas. Vodič Alfy vyrazil na cestu prudšie, automobil idúci zľava nečakal.

To isté platí aj o vodičovi Škody Fabia. I keď mal výrazne nižšiu rýchlosť, zdá sa, že to bol práve on, kto bol za nehodu zodpovedný. Na videozázname nevidieť značku upravujúcu prednosť a keďže ulica so zaparkovanými vozidlami je priechodná, s najväčšou pravdepodobnosťou tak mal uplatniť pravidlo pre prednosť vozidla prichádzajúceho z prava, ľudovo označované ako „pravidlo pravej ruky.“

Vodič Fabie na blížiacu sa kolíziu v podstate nereagoval, Alfa už neubrzdila a „presne miereným šťuchancom“ z boku Fabie vytrhla Škodu z rovnováhy. Tá skončila na streche. Vodič Alfy sa hneď pokúsil posádke Fabie pomôcť, čo mu slúži na česť. Presné príčiny nehody musí určiť až polícia. Isté je, že v uliciach a na parkoviskách nemožno prechádzať cez križovatku „na slepo“ aj keď je, či naopak nie je určená hlavná a vedľajšia cesta.

Tí, ktorí už mali česť s cestami na sídliskách podobných tomu petržalskému vedia, že radšej byť za pomalého blbca, ako za rýchleho účastníka poistnej udalosti.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo