2016-09-27 10:35:00
Volvo S90 Cross Country
Volvo S90 Cross Country
Zdroj: xtomi

Volvo S90 Cross Country: keď môže byť terénne S60, prečo nie aj S90?

Volvo S60 Cross Country poznáme. Zdvihnutá verzia sedanu priťahuje špecifickú klientelu.

Zaujímavý počin, ktorý Volvo uviedlo pred vyše rokom: Model S60 Cross Country síce nepatrí medzi hity tejto jesene, dokáže však ku značke prilákať aj zákazníkov, ktorý by možno za iných okolností kupovali autá z Nemecka.

Pravdou však je, že ani jeden z nemeckých konkurentov neponúka sedan v terénnej verzii. Práve preto by mohla vzniknúť aj terénna verzia novej vlajkovej lode značky Volvo. Model S90 by tak ako kombi V90 mohol a možno aj mal mať terénnu verziu s tradičným označením Cross Country.

Takú verziu ponúka nezávislý dizajnér zo susedného Maďarska. X-TOMI vytvoril model S90 Cross Country. Klasickú S90 doplnil terénnymi doplnkami z kombi V90 a mimoriadne realistická verzia zatiaľ neexistujúceho modelu S90 CC je na svete.

Automobil by po vzore kombi mal výrazne vyššiu svetlú výšku (o 6,5 cm v prípade kombi), ochranné plasty na blatníkoch, upravené nárazníky a zopár ďalších doplnkov chrániacich súčasti podvozku a karosérie.

Veľký sedan S90 Cross Country by mohol do portfólia značky pridať zaujímavý úkaz, ktorý nemá v oblasti prémiových automobilov v podstate žiadnu konkurenciu. Jedine tú v podobe S60 CC. Tak či onak, je viac ako pravdepodobné, že takáto verzia automobilu nevznikne. Postačiť teda musí nižšie zobrazená S60 Cross Country.

Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš
Zdroj: Ján Hargaš

jh
ZDROJ: xtomi

Komentáre k článku


Stream naživo