2016-09-11 10:55:00
Kamión nad priepasťou
Kamión nad priepasťou
Zdroj: kaixanTV

Nehoda ako z hollywoodského trháku – kamión zostal nad priepasťou

Niektoré nehody vyzerajú, akoby ich vymyslel bláznivý filmový scenárista.

Život však prináša nevyspytateľné náhody, ktoré predčia akékoľvek podobné nápady. Tak to bolo aj v tomto prípade: vodič  kamiónu havaroval na moste a zostal visieť nad údolím. Už ste iste videli pár filmov, kde ostalo auto visieť prednou časťou nad priepasťou balansujúc tak, že sa nikto neopovážil ani len dýchať. Stačí jediný neopatrný pohyb a auto sa aj s posádkou zrúti a zoberie ju tak do večnosti...

Dramatické momenty vo filme zvyšujú napätie – no aj v reálnom svete sa dejú podobné veci. Keby len podobné – ešte menej uveriteľnú nehodu vymyslel sám život v Číne neďaleko mesta Čching-jüan.

Keď vodič kamióna, ktorý prevážal 23 nových áut, stratil podľa jeho vlastných slov kontrolu nad vozidlom, narazil v rýchlosti asi 80 km/h do betónových zvodidiel mosta. Ťahač ich prerazil a namieril si to do hlbokého údolia. Visel už z mosta prakticky celý. No šťastím bolo, že náves plný áut ho svojou hmotnosťou vyvážil. Ťahač tak iba ostal visieť nad priepasťou.

Zdroj: kaixanTV

Vodičovi sa podarilo dostať sa z kabíny a preliezť späť na most. Nehoda si okrem neveľkých materiálnych škôd našťastie nevyžiadala žiadne zranenie, či obete. Čo by však nemusela byť pravda, keby sa bol ťahač zrútil do údolia pod mostom. Z obrázkov vidno, že je poriadne hlboké. Informácie o nehode uvádzali, že most je nad najnižším bodom údolia vo výške 100 metrov. To by už bol naozaj pád ako v americkom akčnom filme...

Zdroj: kaixanTV
Zdroj: kaixanTV

A hoci na mieste, kde kamión skončil je to odhadom „len“ asi 70 metrov, vodič môže hovoriť o obrovskom šťastí a ďakovať autám (ktoré prevážal), že zachránili jeho truck od pádu do veľkej hĺbky. To by určite nerozchodil.

Jozef Vydra
ZDROJ: kaixianTV

Komentáre k článku


Stream naživo