2016-08-31 05:45:00
Maserati Ghibli ako pohrebák
Maserati Ghibli ako pohrebné auto
Zdroj: Ellena srl autotrasformazioni

Keď na druhý svet, tak poriadne štýlovo – v Maserati Ghibli

Každý tam raz musí. A záleží na okolnostiach, ako honosne tam odíde.

Presnejšie, ako ho odvezú. Existuje niekoľko firiem, ktoré dobre zarábajú na odchode človeka z tohto sveta. Jednou z nich je aj talianska firma Ellena, ktorá v Piedmonte, v mestečku Saluzzo, má svoju základňu. Upravuje vozidlá na špeciálne účely. Tým sa myslí hlavne prevoz telesných ostatkov.

V ponuke má momentálne tri druhy furgonov, respektíve skriňových vozidiel, aké poznáme aj z našich ciest. Okrem nich však prestavuje na veľmi luxusné pohrebné autá aj celkom klasické autá. Kedysi napríklad to bol Chrysler 300C, dnes dva modely Mercedesu a pribudlo aj štýlové Maserati. Ktovie, či najlepšia, ale určite najštýlovejšia cesta na onen svet bude zaručene v Maserati Ghibli. Máloktorý pohrebný voz je tak luxusný a krásny, ako upravené Maserati Ghibli G3.0, ktoré pojme (možno aj vašu) vašu telesnú schránku.

Auto pre nové potreby získalo výrazne predĺženú karosériu, ktorá je z plastu, presnejšie z laminátov. Výrobca sa pokúsil zachovať elegantné línie pôvodného modelu, len ich natiahol, aby v zadnej časti vozidla, za päťmiestnu kabínu vznikol priestor s ložnou plochou dlhou 2350 milimetrov, kam sa dá umiestniť rakva vysoká 950 milimetrov.

Zdroj: Ellena srl autotrasformazioni
Zdroj: Ellena srl autotrasformazioni

Celková dĺžka auta je teraz 6620 milimetrov a šírka 1950 mm. Vo vozidle je klimatizácia s dvoma nezávislými okruhmi pre kabínu a ložnú plochu. Na želanie môže mať auto automatické vyklápanie zadných dverí, zatmavené zadné sklá a parkovacie senzory. Tie sa pri aute s dĺžkou vyše 6 a pol metra určite zídu.

Zdroj: Ellena srl autotrasformazioni
Zdroj: Ellena srl autotrasformazioni

Na pohon slúži základný trojlitrový šesťvalec s dvomi turbami. Veď ktože by sa už na poslednej ceste ponáhľal. Jazda je aj vďaka automatickej prevodovke dostatočne dôstojnou záležitosťou.

Jozef Vydra
ZDROJ: autoevolution.com, ellenafuneralcar.com

Komentáre k článku


Stream naživo