2016-08-31 15:05:00
Smart Times 2016
Smart Times 2016
Zdroj: Smart Times

FOTO: 1635 Smartov sa stretlo, aby vytvorili najmenšiu zápchu na svete!

Čo sa stane, keď sa na jednom mieste stretne 1635 áut značky Smart? Nič, zaplní sa aj druhé parkovacie miesto...

Smart je automobil, ktorý vyvolal vášne po celom svete, najmä však v európskych mestách, kde si pred jeho príchodom státisíce ľudí dennodenne lámali hlavu nad tým ako a kde zaparkovať svoje čoraz väčšie automobily. Aj po jeho príchode si státisíce ľudí lámu hlavu nad tým istým problémom, no existujú tisíce tých, ktorí už problém s parkovaním nemajú. Kúpili si totiž najmenšie sériovo vyrábané auto na svete, či prípadne jeden z jeho derivátov.

Dnes je tu Smart druhej generácie, ktorý viac než s Mercedesom zdieľa dušu s Renaultom. Aj druhá generácia ale dokazuje, že i malý gašparko vie potešiť a spolu so súrodencom meno Twingo svojim skromným spôsobom dobíjajú srdcia mestských ľudí.

Už od roku 2001 sa každoročne fanúšikovia tejto značky z takmer celého sveta stretávajú na podujatí zvanom Smart Times. Toho roku sa konalo v nemeckom meste Hamburg a zaznamenalo rekordnú účasť 1635 vozidiel značky Smart na jednom mieste, respektíve v jednej kolóne. Dalo by sa povedať, že pri tomto stretnutí sme mohli zaznamenať najvyššiu koncentráciu automobilov na 1 meter štvorcový, alebo tiež, že spoločne vytvorili najpočetnejšiu a zároveň najmenšiu zápchu všetkých čias. Či sa im to podarilo nie je jasné, no ako by sa mohlo nepodariť, keď má jeden Smart polovičnú dĺžku priemerného auta? 

Na stretnutí celkovo 3167 účastníkov bolo možné zazrieť nielen sériové podoby týchto autíčok, kupé, kabrio, či roadstery, ale tiež rôzne špeciálne edície, upravené verzie, a dokonca unikáty ako Papamobil Smart a iné.

Zdroj: Smart Times

Nadšencov poctil prítomnosťou i „zlatý“ Smart, ktorý na stretnutie priviezol olympijské víťazky v plážovom volejbale Lauru Ludwig a Kiru Walkenhorst. Budúci rok sa podujatie presunie do španielskeho mesta Salou. Obrázky z podujatia nájdete v galérii. Ak chcete zistiť, či taký nový Smart naozaj stojí za pozornosť, alebo je to len zábavka pre znudených, môžete zamieriť na tento test kupé, alebo tento test štvordveráku. Ak si myslíte, že Smart okrem minima miesta neponúka nič iné, možno by ste mali zájsť sem. Pri príležitosti Mercedes kabrio Tour 2016, sme si dovolili porovnať ho s takými menami ako Mercedes SL, Mercedes S 63 AMG coupe, či Mercedes C63 AMG

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo