2016-08-12 11:30:00
Alpina B5 Touring Nurburgring
Alpina B5 Touring Nurburgring
Zdroj: autoevolution

Nová Alpina B5 Touring – bližšie k M5 kombi sa nedostanete

Alpina už testuje svoj nový model B5 Touring založený na nadchádzajúcej generácii radu 5 G31.

Alpina, dvorný tuner modelov BMW má s bavorskou automobilkou skutočne výnimočné vzťahy. Práve preto môže testovať na Nurburgringu nový model B5 Touring, ktorý stojí na základoch ešte neodhalenej novej generácie radu 5.

BMW radu 5 sa predstaví na nadchádzajúcom autosalóne v Paríži už o niekoľko týždňov. Je zrejmé, že nový rad 5 prinesie okrem množstva inovácií aj verziu označenú ako M5. V Mníchove sa ale s M5 Touring nepočíta, a tak zostane generácia E61 poslednou s touto verziou.

Tu sa však dostáva k slovu Alpina, ktorá pri modeli B5 už pri súčasnej päťke produkuje verziu Touring s maximálnym výkonom 441 kW (600 k) a maximálnym krútiacim momentom 800 Nm. Alpina B5 disponuje upraveným podvozkom, zovňajškom i interiérom a v základe má aj samosvorný diferenciál medzi zadnými kolesami.

Nová generácia by nemala byť iná, s tým rozdielom, že nová B5 by z 4,4 litrovej V8 mohla vytlačiť aj viac ako 600 k a 800 Nm. Avšak i tieto parametre by mohli vďaka úbytku hmotnosti nového radu 5 zlepšiť jazdné vlastnosti a rýchlosť v medzigeneračnom porovnaní.

Fotografie z testov kamuflovanej B5 Touring na okruhu Nurburgring priniesol portál Autoevolution.com.

Zdroj: autoevolution
Zdroj: autoevolution

jh
ZDROJ: autoevolution

Komentáre k článku


Stream naživo