2016-08-11 04:25:00
Náraz ich vymrštil pod
Náraz ich vymrštil pod kolesá vozidla idúceho 78 km/h

VIDEO: Ponáhľali sa bez zapnutých pásov. Náraz do dodávky ich vymrštil z auta!

Jazda bez zapnutých bezpečnostných pásov je mimoriadne nebezpečná. Naozaj ale dokáže pás zachrániť život?

Ešte dnes, roky po uzákonení povinnosti mať pri jazde zapnuté pásy, sa na cestách objavuje mnoho áut, v ktorých pasažieri ani vodič nie sú pripútaní. V aute sa cítia bezpečne, pás ich obmedzuje, alebo skrátka veria, že bez pásu sú vo väčšom bezpečí ako s pásom.

Môžu totiž veriť teórii, ktorá považuje bezpečnostný pás skôr za potenciálnu hrozbu, než ochranu života. Veria, že je pre človeka lepšie keď ho sily uvoľnené pri náraze vymrštia z auta, akoby mal zostať vo vnútri a čeliť tejto energii po celý čas, prípadne čeliť ohňu, alebo vode pod zámkom v kabíne.

I keď na týchto tvrdeniach môže byť kus pravdy, kým tu je niekoľko situácii, pri ktorých pásy nepomôžu, existujú ďalšie stovky situácii, pri ktorých zachránia život.

Či už bezpečnostné pásy používate, alebo nie, po tomto videu si nebudete istí ničím. Dôvod? Náraz posádku osobného auta doslova vymrštil z kabíny rovno pod kolesá prichádzajúceho vozidla. ALE, nikto pri nehode nezomrel.

Zdroj: nevnov.ru
Zdroj: nevnov.ru

Nehoda sa odohrala 6. augusta v Rusku neďaleko Petrohradu. Cesta medzi obcami Gomontovo – Volosovo – Koporje je relatívne kvalitná a nájdete na nej množstvo rovných úsekov s dobrou viditeľnosťou. Možno práve preto vodič Lady 2110 dbal na bezpečnosť menej než by bolo vhodné. Predbiehal aj na miernej zákrute, v ktorej nemal dostatočný výhľad pred seba. Keď zbadal dodávku GAZelle v opačnom smere, dupol na brzdu a pokúsil sa vyhnúť zrážke. Namiesto toho sa auto dostalo do šmyku a do dodávky vrazilo bokom. Náraz bol taký silný, že traja zo štvorčlennej posádky vyleteli z kabíny. Dvaja z nich skončili pod kolesami vozidla z ktorého pochádza kamerový záznam.

Brutálne vyzerajúca nehoda však prekvapivo nestála nikoho život. Posádka Lady 110 musela byť hospitalizovaná. Traja mladí muži vo veku 19, 20 a 26 rokov a žena vo veku 21 rokov utrpeli vážne zranenia – viacpočetné zlomeniny a úrazy hlavy. Vodič dodávky bol taktiež odvezený do nemocnice s odreninami a modrinami.

Zdroj: nevnov.ru
Zdroj: nevnov.ru

I keď sa vynorili správy o tom, že minimálne jeden z členov posádky nakoniec zraneniam podľahol, tieto informácie sa nám nepodarilo potvrdiť, oficiálne zdroje z Ruska píšu o vážnych zraneniach a hospitalizácii. Tak či onak, zábery z nehody sú dosť surové na to, aby sme podľahli presvedčeniu, že minimálne dvaja členovia posádky mohli zomrieť. Veď ich náraz vymrštil z kabíny rovno pod kolesá brzdiaceho auta ako také bábky.

Upozorňujeme, že video nie je určené pre slabšie povahy a čitateľov s vekom nižším než 18 rokov.

jh
ZDROJ: youtube.com, Nevnov.ru

Komentáre k článku


Stream naživo