2016-08-12 12:55:00
Tesla pick-up
Tesla pick-up
Zdroj: TopSpeed.com

Pick-up od Tesly príde v roku 2020. Toto je najpravdepodobnejší vzhľad

TopSpeed.com uverejnil render Tesly vo verzii pick-up, teda modelu, ktorý by mal prísť do 4 rokov.

Pick-up je typ automobilu, ktorý je jednoznačne najpopulárnejší v USA, no jeho potenciál je veľký po celom svete a rastie i v Európe. Práve preto je pick-up/pikap jedným z modelov, ktoré sa americká automobilka Tesla chystá uviesť v nasledujúcich rokoch.

Model by mal profitovať najmä z vysokého krútiaceho momentu elektrických motorov, ktoré môžu modelu zabezpečiť viac síl než u najbližšej konkurencie využívajúcej štandardné benzínové motory (nafta sa v USA stále príliš nenosí). Pick-up od Tesly by z pochopiteľných dôvodov nebol typickým lacným pracovným nástrojom, skôr praktickým prémiovým modelom, podobným tomu, ktorý plánuje napríklad Mercedes – na základoch Nissanu Navarra.

Kým technické detaily a najmä dojazd a veľkosť úložného priestoru zostáva naďalej vo hviezdach, dizajn automobilu je relatívne ľahké vytvoriť. Kľúčom je celkom pochopiteľne Model 3 a ďalšie, nesúce aktuálny dizajnový jazyk automobilky.

Medzičasom sa v oblasti Tesla začalo skloňovať aj pomenovanie Minibus. Práve veľké MPV by malo byť ďalším z krokov Tesly na dobíjanie jednotlivých veľkých segmentov trhu. Elektrický minibus s možnosťou odviezť 9 (+) ľudí by mohol byť zaujímavý nielen pre veľké rodiny, najmä pre firmy venujúce sa profesionálnej preprave osôb. S dojazdom presahujúcim 500 km a sieťou Superchargerov by taká preprava nemusela byť o nič dlhšia ako s vozidlami so spaľovacími motormi. Minibus by mal stáť na platforme veľkého crossoveru Modelu X. To isté sa očakáva aj od modelu Pick-up.

 

jh
ZDROJ: TopSpeed.com

Komentáre k článku


Stream naživo