2016-08-04 15:15:00
Nedovoľte psom šoférovať auto!
Nedovoľte psom šoférovať auto!

VIDEO: Nedovoľte vašim PSOM šoférovať. Naozaj to nevedia!

Máme pre vás praktickú radu: nedovoľte vášmu psovi šoférovať, môže spôsobiť nehodu.

A keď pes za volantom spôsobí nehodu, automaticky za ňu budete zodpovední vy. Políciu ani poisťovňu v takomto prípade nezaujíma subjektívna zodpovednosť, pokutovať budú majiteľa alebo užívateľa vozidla.

Niečo sa vám na tejto praktickej rade nezdá? Prečo by mali psi šoférovať? Nielenže to niektorí naozaj dokážu, iní sa o to môžu pokúsiť. Tak ako v prípade, ktorý sa odohral v Západnej Virgínii v USA na parkovisku pred supermarketom Wallmart.

Vodička starého sedanu Mercury Grand Marquis sa vybrala na nákup. V rámci odporúčaní médií sa ku svojim dvom psom na palube vozidla zachovala humánne. Nechala ich v naštartovanom aute, aby sa počas nákupu neprehriali a užívali si priaznivé účinky zapnutej klimatizácie.

Lenže dvojici psov sa zrejme zdal nákup paničky pridlhý a znervózneli. Pravdepodobne neúmyselne sa im podarilo vyradiť prevodovú páku z P do N alebo D (automat) a vozidlo sa pohlo. Alebo sa z miesta rozhodli ísť už domov, avšak pozabudli ako sa šoféruje. Pomalým tempom sa vozidlo priblížilo k stene nákupného centra a vrazilo do nej.

Svedkovia udalosti boli v šoku, keďže z miesta vodiča sa na nich pozeral akýsi teriér. Druhý pes po incidente preukázal kus duchaprítomnosti, stiahol si okienko a z auta vyskočil.

Ak by takýto príbeh končil vetu: a potom sa prebudil s rukou v šerbli, pochopili by sme to. Lenže túto udalosť zachytili bezpečnostné kamery na parkovisku a dosvedčili ju niekoľkí svedkovia na mieste. Dôkazy boli tak presvedčivé, že sa incidentu chytila miestna televízia, ktorá o veci urobila reportáž.

Podľa všetkého sa pri nehode nikomu nič nestalo a keďže sa psom nepodarilo ani otáčať volantom, ani vozidlo akcelerovať, škody boli minimálne a majiteľka automobilu nebola za incident stíhaná.

Humánne chovanie sa ku psom je jedna vec, ak ich ale plánujete nechať v aute samých, uistite sa, že nedokážu pohnúť s vozidlom... Možno vás počas jazdenia sledovali a čo to odkukali...

jh

Komentáre k článku


Stream naživo