2016-07-21 04:30:00
Pozor polícia!
Pozor polícia!

VIDEO: Nabúral do policajného auta. Neuveríte čo na to povedal policajtom!

Nabúrať do zaparkovaného policajného auta je veľký problém. Mladík zodpovedný za nehodu to okomentoval až príliš presne.

Šialenstvo zvané Pokémon Go sa šíri svetom ako vírus T. Z ľudí sa stávajú nemysliace pohybujúce sa stvorenia s jediným cieľom. Tým cieľom síce nie je zožrať vám mozog a spraviť z vás ďalšiu zombie, ale chytiť imaginárne zvieratko. I keď sa mnohí chytania Pokémonov zastávali s tým, že ľudia od počítačov aspoň vyliezli von na čerstvý vzduch, v mnohých ohľadoch bolo na svete lepšie, keď tieto zombie zostali doma. Najmä v prípade ak si zombie Pokémoni sadajú za volant, či chodia po frekventovaných uliciach.

O dôsledkoch hrania hry/aplikácie Pokémon Go ste už asi počuli. Ľudia sa pri hre nechajú okradnúť, pobodať a dokonca i zahynú. Hra je skrátka príliš zaujímavá a príliš lákavá, aby jej odolali a sústredili sa na bežný život, dávali si pozor a dokonca uvažovali o svojom konaní. Takým prípadom je aj situácia z nočnej výpravy za Pokémonmi v americkom meste Baltimore.

Niekoľko mladých ľudí sa okolo pol štvrtej ráno preháňalo ulicami mesta Baltimore v staršej Toyote RAV4. Vodič Toyoty počas šoférovania pozeral viac na displej svojho smartfónu než pred seba a tak vrazil do zaparkovaného policajného vozidla. Náraz bol relatívne silný. Pri aute stáli policajti a nebyť lampy, pohybujúce sa vozidlo mohlo vraziť do jedného z nich.

Vodič z miesta nehody neušiel, zastal o niekoľko metrov ďalej. Keď k nemu pribehli policajti, jeden z nich sa pýtal, či sú v poriadku. Vodič vystúpil z auta a s mobilom v ruke prehlásil kľúčovú vetu: „To mám za to, že hrám túto blbú hru...“

Nuž čo dodať. Azda len toľko, že vodič mohol byť rád, že po ceste nezachytil nejakého chodca, alebo že v policajnom aute nikto nebol. Je isté, že táto hra spôsobí nielen v USA ale aj u nás ešte menej obozretné správanie sa účastníkov cestnej premávky. I keď u nás ešte nie je tak významným problémom používanie mobilov za volantom, z mnohých chodcov sa postupom času môžu tiež stať obdobné zombie – najmä z tých, ktorí hranie tejto hry nedokážu zvládať – teda deti a mládež. Takže si na tento nový druh zombie dávajte na cestách pozor. Na rozdiel od filmových zombíkov, týchto rozhodne nie je žiaduce zrážať, či ohrozovať. Následky by mohli byť zdrvujúce.

jh
ZDROJ: yotube.com

Komentáre k článku


Stream naživo