2016-07-08 04:05:00
Nehoda na ceste
Nehoda na ceste

VIDEO: Cestný pirát na BMW prinútil mladého vodiča vraziť do kamenného múru!

Vodič modrého BMW svojim nezodpovedným konaním spôsobil nebezpečnú nehodu.

Mladý muž z Británie menom Christopher Telford bol ešte 1. júna na ceste do mesta Lancaster (video sa dostalo von nedávno). Na svojom Yarise šiel nižšou než povolenou maximálnou rýchlosťou približne 55 MPH (88 km/h). Vyšiel spoza kopca, rýchlo si všimol, že v opačnom smere sa na neho rúti staršie modré BMW, ktorého vodič sa pred horizontom snažil predbehnúť sivé kombi. Vodič BMW namiesto toho, aby zabrzdil a zaradil sa za kombi, pridal plyn v snahe dokončiť predbiehací manéver.

Telford na Yarise mal vodičské oprávnenie zhruba dva roky, no i napriek menším skúsenostiam rýchlo pochopil situáciu, dupol na brzdu a pokúsil sa vyhnúť protiidúcemu autu. Pritom vrazil do kamenného múrika pri ceste. Náraz spôsobil, že jeho Yaris vyletel do vzduchu a skončil na boku. Vodič tvrdil, že do múrika narazil, lebo sa mu pri brzdení zablokovali kolesá a stratil kontrolu nad vozidlom. 

Mladému mužovi sa nič nestalo, vyšiel z auta iba s menšími zraneniami. Vodič BMW z miesta nehody ušiel, no šofér kombi zastal a pokúsil sa mladíkovi pomôcť. Ospravedlňoval sa mu, i keď on za incident nemohol a na videu vidieť, že brzdil, aby BMW poskytol priestor – bez jeho reakcie mohla byť nehoda vážnejšia.

Zaujímavé je, že video, ktoré si môžete pozrieť nižšie pochádza z kamery, ktorú mal mladý vodič umiestnenú na hlave. Takto umiestnená kamera ponúka o niečo lepší prehľad o dianí. Mladík ale nejazdí bežne v aute s kamerou na hlave. Práve ju testoval a povedal si, že urobí pár záberov...  

jh
ZDROJ: Youtube via carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo