2016-07-04 05:25:00
Parkovanie počas dovolenky
Parkovanie počas dovolenky
Zdroj: at5.nl

Dobre vyberajte, kde necháte zaparkované auto pred odchodom na dovolenku

Nemáme teraz na mysli situáciu, keď vaše auto ostane na letisku a vy odletíte.

Okrem toho, že je to drahý špás, ktorý môže zhltnúť veľkú časť rozpočtu vysnívanej dovolenky. Potom ani výhodná cena v rámci „first moment“ ponuky nemusí byť až taká výhodná. Niekedy je lepšie vziať si taxík, alebo zvoliť iné riešenie. Lebo keď necháte auto zaparkované cez dovolenku na neznámom mieste, môžete sa dočkať veľkého prekvapenia.

Nie však v takom zmysle, že by vám ho odtiahli, alebo vykradli. Prekvapenie môže byť aj celkom iného charakteru. Napríklad by sa mohlo okolo auta začať stavať. Nie je to nič nemožné. Stalo sa. Pred rekonštrukciou parkovisko zostalo jedno z áut stáť na svojom mieste. Majiteľ bol možno práve na dovolenke, preto auto neodišlo. Ani tým, ktorí mali za úlohu postaviť nové parkovisko sa s ním nenamáhali pohnúť a neodtiahli ho. Jednoducho postavili nové parkovisko okolo neho.

Je to fakt, žiadna fikcia. Možno ste sa už aj vy stretli niekedy s parkoviskom, na ktorom malo jedno parkovacie miesto iný povrch ako všetky ostatné. Dôvodov môže byť viac, ale ten najkurióznejší je zároveň najjednoduchší na vysvetlenie:  Na parkovisku, ktoré sa malo rekonštruovať, niekto jednoducho nechal stáť svoje auto. Čierny Citroën C5 zachytený na obrázkoch má patriť obyvateľovi Amsterdamu. Nechal auto zaparkované pred domom a odišiel na dovolenku.

Zdroj: at5.nl

V tom čase však bola naplánovaná rekonštrukcia parkovisko; možno o tom nevedel, alebo na to zabudol. Cestári začali s rekonštrukciou a auto nechali na mieste. Postavili nové parkovisko jednoducho okolo neho. Prečo postupovali práve takto, sa zrejme nedozvieme. Možno nebolo jeho odtiahnutie legálne, možno sa nedalo technicky, alebo bol dôvod celkom iný. Napríklad možnosť žaloby zo strany majiteľa auta, ktorá by zasa poriadne predražila výstavbu. Zrejme si v Holandsku vážia súkromné vlastníctvo.

U nás by s takýmto zábudlivcom urobili krátky proces – auto by odtiahli a majiteľ by dostal ešte aj pokutu, lebo na parkovisku by sa určite objavili značky zákazu vjazdu, státia alebo zastavenia v určitom dátume, kedy má rekonštrukcia prebiehať. Nikoho by nezaujímalo, že vodič by ich nemohol rešpektovať, lebo už napríklad dva mesiace je kdesi na Ibize... Vlastne to u nás nie je možné, ale ako dôvod by to na odtiahnutie stačilo. V Amsterdame auto zostalo stáť na mieste a okolo neho vyrástlo nové parkovisko.

Zdroj: at5.nl
Zdroj: at5.nl

Vznikli tak zaujímavé fotografie výstavby parkoviska okolo aut. To sa bežne naozaj len tak nevidí. Je otázne, či stihli cestári  dokončiť opravu skôr, ako sa vráti majiteľ auta. Určite sa bude veľmi čudovať, ako sa zmenilo prostredie počas jeho neprítomnosti...

Jozef Vydra
ZDROJ: at5.nl

Komentáre k článku


Stream naživo