2016-05-23 09:25:00
Ford Focus 2018
Ford Focus 2018
Zdroj: rmcardesign.com

Ford Focus 2018: bude vyzerať takto?

Nová generácia modelu Focus sa už chystá. Doraziť by mala v roku 2017 a mohla by vyzerať takto.

Model Ford Focus zažil nedávno facelift a postupnú aktualizáciu techniky, vrátane príchodu dlho očakávanej vrcholovej verzie Focus RS. Model však po ôsmych rokoch od uvedenia na trh čaká príchod novej generácie. Tá by mala byť ľahšia, priestrannejšia a ponúkať by mala modernejšie technológie. Podkapotu vozidla by mali zavítať i nové motory. Očakávať môžeme novú paletu naftových motorov EcoBlue a tiež hybridnú verziu. V USA mimochodom práve chystajú novú verziu elektrického Focusu s väčším dojazdom, elektrický Focus by mohol zavítať aj k nám. Z hľadiska dizajnu ale netreba očakávať veľké zmeny, načo aj? 

Na základe fotografií kamuflovaných testovacích prototypov a informácií od výrobcu i na základe najnovších dizajnových prvkov značky Ford vytvorili nezávislí dizajnéri pravdepodobnú podobizeň automobilu. Keďže ide v podstate o výstrel do tmy, môžeme si byť priam istý, že finálny produkt bude vyzerať inak, ale v hrubých črtách je jasné, že tento nákres nebude mať ďaleko od pravdy.

Na nezávislej štúdii zaujmú najmä spojené zadné svetlá, detail prevzatý zo súčasného modelu Edge. Keď sa na skicu pozrieme pozorne, zistíme, že okrem Edga čerpal autor inšpiráciu aj na modeli S-MAX. Očakávame, že síce auto bude mať prednú masku ala „Aston Martin“ nová generácia bude disponovať užšími svetlami pre ostrejší výraz.

Zatiaľ Ford oficiálne neupresnil, kedy nový model príde. Avšak na základe skutočnosti, že prvá i druhá generácia boli na trhu rovnako 6 rokov (a že novú generáciu už testujú) nám jednoduché počty naznačujú, že nový model by mohol svoju vizáž odhaliť najneskôr budúci rok s uvedením na trh v priebehu budúceho roka resp. najneskôr začiatkom roka 2018.  

Zdroj: rmcardesign.com

jh
ZDROJ: Caradvice.au

Komentáre k článku


Stream naživo