2016-05-10 08:20:00
Agresívna kengura
Agresívna kengura

VIDEO: Rozčúlená kengura napadla v noci prechádzajúce auto. Toto nechcete zažiť!

My Slováci na cestách sa často sťažujeme na premnoženú zver ohrozujúcu nás i plechy našich áut.

Avšak čo majú hovoriť Austrálčania, ktorí síce nemajú až také problémy so splašenými srnkami, oslepenými jeleňmi, diviakmi, zajacmi... (keďže majú veľmi svojsku faunu a flóru...) Ich najväčší problém sú kengury. Ročne sa v Austrálii udeje viac než 20 000 zrážok s kengurami, ktoré vyústia do škôd evidovaných poisťovňami v hodnote 75 miliónov austrálskych dolárov (cca 50 miliónov eur).

Na priloženom videu však vidieť, že dôvodom na nehody nie sú len situácie pri ktorých sa pod kolesá vrhne vyplašená, či oslepená kengura. Problém môže predstavovať aj správanie sa kengúr, ktoré vedia byť riadne teritoriálne a ich obranou nie je vždy útek, občas je ich obranou aj útok. A dostať ich mimoriadne silnými nohami po aute určite nestojí za pokus.

Vodič jazdiaci v austrálskom buši šiel pomaly a kenguru v podstate neohrozil. Avšak ona (či on) sa ohrozená cítila, vrátila sa späť na cestu, pozrela do svetiel vozidla a jedným skokom poškodila vozidlo.

Mimochodom, Volvo sa snaží bojovať aj proti stretom s kengurami. Vyvíja špeciálnu technológiu na to, aby sa nehody s kengurami už nestávali. Podľa našich informácií to nie je automatická strelná zbraň, ako by si niekto mohol myslieť. Iba špeciálne kalibrovanie senzorov a radarového snímača na sledovanie okolia a zabránenie stretu aj s kengurou. Ale ani tie najlepšie senzory spolupracujúce s automatickým brzdením by takejto zrážke nezabránili. Na to je aj Volvo XC90 prikrátke...

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo