2016-05-03 04:20:00
Hokejisti a ich autá
Hokejisti a ich autá
Zdroj: wheels.ca, dupontregistry.com, hockeyfeed.com

FOTO: Na čom jazdia najlepší hokejisti sveta? Pozrite si TOP 7!

Blížia sa majstrovstvá sveta v hokeji, priam klopú na dvere. Zaujímalo nás na akých vozidlách jazdia tí najlepší hokejisti.

Vozový park športovcov býva obvykle naozaj bohatý. Máloktorý dobre platený hokejista si nekúpi vlastný automobil. Keďže však väčšina vrcholových hokejistov využíva najčastejšie ako dopravný prostriedok lietadlo, obvykle si svoje autá príliš neužijú. Ťažko tak v ich vozovom parku nájdete bežné vozidlá. Tie skôr prenechávajú svojim manželkám točiacim sa v kolotoči dennodenných povinností v čase, keď sú manželia ďaleko od domova. Keď už si hokejisti auto kúpia, chcú, aby to bol poriadny stroj. Aby tých málo chvíľ, ktoré s ním zažijú stálo za to. Tak znie štandardná poučka. Sú však aj takí, ktorí vo voľnom čase nepotrebujú sadať do šialeného stroja. K nim ale neskôr. Najprv vám ukážeme pár hokejistov a ich automobilov, ktoré bežne na uliciach nestretnete.

Pernell Karl "P. K." Subban a jeho Bugatti Veyron

Zdroj: wheels.ca, dupontregistry.com, hockeyfeed.com

Dvadsaťšesťročný kanadský obranca PK Subban, asistent kapitána v tíme NHL Montreal Canadiens je typickým príkladom hokejistu, ktorý si za svoju tvrdú prácu na ľade doprial poriadny stroj. A siahol rovno po najrýchlejšom aute sveta (svojho času) Bugatti Veyron. Už len servisovať túto šestnásťvalcovú mašinu je drahé, nieto ju kúpiť (nový model stál min. 2 milióny eur).

Henrik Lundqvist a Lamborghini Gallardo

Zdroj: wheels.ca, dupontregistry.com, hockeyfeed.com

Švéd Henrik Lundqvist, brankár tímu New York Rangers má športové autá skutočne rád. Jedným z nich je toto Gallardo v exkluzívnej matnej sivej farbe.

Jevgenij Malkin a Porsche Cayenne

Zdroj: wheels.ca, dupontregistry.com, hockeyfeed.com

Jedným z vozidiel, na ktorých vo voľnom čase jazdil center/krídlo Pittsburgu Penguins Rus Jevgenij Malkin je toto biele športové Porsche Cayenne. Ako vidieť z obrázku, v žiadnom prípade nejde o základnú verziu.

Tyler Seguin a Jeep Wrangler i Maserati Gran Turismo S

Zdroj: wheels.ca, dupontregistry.com, hockeyfeed.com

Kanadský center aktuálne hrajúci za Dallas Stars pred vyše rokom a pol získal od dílera Jeepu takúto úpravu klasického Jeepu Wrangler. Auto nepatrí medzi to najlepšie do mesta, ale v Texase je dosť veľa miest, kde možno poriadny offroad popreháňať. Okrem Wranglera má aj civilnejšie vozidlo na denné dochádzanie za prácou... Je ním vyladené sivé Maserati Gran Turismo S

Zdroj: wheels.ca, dupontregistry.com, hockeyfeed.com

Alexander Ovečkin a Mercedes SL 65 AMG

Zdroj: wheels.ca, dupontregistry.com, hockeyfeed.com

Ruský kapitán tímu Washington Capitals hrajúci na pozícii ľavého krídla mal slabosť pre toto modré a poriadne modifikované AMG-čko. Pôvodne ho mal v šedej, no následne dostalo takýto modrý lak a výrazný bodykit. Ani to vozidlu nepomohlo a nakoniec sa ho Ovečkin zbavil.

Ryan Getzlaf a Mercedes S63

Zdroj: wheels.ca, dupontregistry.com, hockeyfeed.com

Práve kanadský kapitán tímu Anaheim Mighty Ducks Ryan Getzlaf patrí v našom výpočte medzi tých najrodinnejšie založených. Dôkazom je jeho krásna biela limuzína Mercedes triedy S. Dozadu pokojne uloží deti, na sedadlo spolujazdca manželku a keď veľmi chce, výkonný osemvalec Podkapotou urobí s pneumatikami vzadu krátky proces.

Steve Stamkos a Fisker Karma

Zdroj: wheels.ca, dupontregistry.com, hockeyfeed.com

Ďalší Kanaďan a kapitán tímu NHL Tampa Bay Lightning Steve Stamkos si pred niekoľkými rokmi zadovážil hybridný elektromobil Fisker Karma. Veru, aj medzi hokejistami sú takí, mysliaci na lokálne emisie.

Teemu Selanee a jeho zbierka

Zdroj: wheels.ca, dupontregistry.com, hockeyfeed.com

Veľkým automobilovým nadšencom medzi hokejstami je aj už bývalý profesionálny hráč z Fínska Teemu Selanne. Fínska legenda za čias svojej najväčšej slávy v NHL s radosťou míňala peniaze na všakovaké automobily. Od veteránov až po superšportové Ferrari, či Lamborghini.

Po výpočte zahraničnej hokejovej smotánky prichádza čas vrátiť sa k nám, do strednej Európy. Nuž je to tak, síce aj z našich končín pochádzajú fenomenálni hokejisti, vo všeobecnosti platí, že tí naši žijú v trošku skromnejších pomeroch. Najmä ak si korčule obúvajú za tímy domácich líg. Nuž byť hokejistom nie je ľahký chlebík a svoje o tom vie aj Jaromír Jágr.

Zdroj: www.talk-sports.net

Ten si v minulosti namiesto exotických športových vozidiel vybral tohto modrého Favorita - bolo to jeho vôbec prvé auto. A síce postupom času a postupom zvyšovania vlastnej prestíže využil služby nejedného drahého superšportu, chalanisko je to stále taký skromný ako na začiatku.

Nuž, nech mu to sype ďalej, ale lepšie inam než do slovenskej bránky... Ale neverte, že skromní sú len Česi. Aj Slováci sú chalani od srdca skromní, ten najvyšší z nich je toho jasným dôkazom. Kým kolegovia odchádzajú na luxusných autách, Zdeno nasadá na bicykel, aby si cestou z tréningu ešte trošku... zatrénoval. 

Ale aj slovenskí hráči si radi za svoje zarobené peniaze kúpia hračku na voľný čas, či už je to auto, alebo bicykel. Taký Marián Gáborík svoje voľno rád trávil vo vymakanom Ferrari, no jeho fanúšikovia ho omnoho radšej videli v tomto BMW radu 6, najmä pre pasažiera na sedadle spolujazdca...

Zdroj: wheels.ca, dupontregistry.com, hockeyfeed.com

A keď sme už pri tých slovenských hokejistoch, „gúglili“ sme aj ich autá, no jediné, ktoré nás skutočne zaujalo je to na obrázku nižšie. Čert ber, že je to už ozaj starý model, že už aj okná mu vypadali a že mu z výfuku rozhodne nevoňajú fialky (vyskúšané). 

Podstatné je, že odvezie celý tím ovenčený striebrom z Majstrovstiev sveta. Nuž chlapi, aj keď to vyzerá všelijako, všelijako to vyzeralo aj pred troma rokmi a nakoniec ste priniesli striebro. My Podkapotou veríme, že táto stará Karosa by zniesla odviezť pokojne aj zlato! (ak medzitým nezhrdzavela...)

Zdroj: wheels.ca, dupontregistry.com, hockeyfeed.com

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo