2016-04-12 13:48:57
Cardi 442 Aston Martin
Cardi 442 Aston Martin DB9
Zdroj: Cardi

Ruský Aston Martin DB9 vracia Aston do čias Lagondy

Cardi Concept 442 je verzia modelu Aston Martin upravená ruskou spoločnosťou Cardi.

Cardi Concept 442 svojim hranatým dizajnom vzdáva hold modelu Aston Martin Lagonda z roku 1974. Nejde o samostatný model, ale o možnosť ako zo starnúcej DB9 vyťažiť viac.

Aston Martin DB9 je vo výrobe od roku 2003, no o pár mesiacov sa chystá na zaslúžený dôchodok. Športové GT už má nasledovníka v podobe DB 11. Pre majiteľov DB9 pripravila ruská firma Cardi „tuning“ ako za starých čias. Namiesto bodykitu, či iných diskov vymení kompletne karosériu a interiér ako za starých čias, keď ste na objednávku mohli na podvozku akéhokoľvek modelu mať umelecké dielo podľa vlastných predstáv.

To isté môžete spraviť aj v prípade DB9. Kompletne nová vizáž i pozmenený priam retro moderný interiér môžu z DB9 skutočne spraviť veľmi špecifické vozidlo. Ak sa táto prestavba podarí a automobil bude vo finále skutočne vyzerať ako koncept Cardi 442 môže to byť zaujímavé. Minimálne pre niekoľkých členov ruskej smotánky, ktorý DB9-tkou disponujú a jej hodnotu v pôvodnom stave príliš nechápu.

Cardi neplánuje robiť žiadne úpravy na pohonnom ústrojenstve, takže nový šat pre staršie auto bude jedinou zmenou a veľká V12-tka s výkonom od 450 do 547 koní zostane taká ako pred úpravou.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo