2016-04-09 04:05:00
Porsche Panamera ako pohrebák
Porsche Panamera ako pohrebák
Zdroj: porschemania.it, autocar.co.uk

Keď na druhý svet, tak „štýlovo“, v upravenej Panamere...

Porsche Panamera mnohým fanúšikom značky leží v žalúdku. Napriek tomu, že je to úspešné auto.

Problémom sú zadné partie, ktoré nevedia mnohí priaznivci stráviť a nazývajú ich jazdiacou katastrofou. Existuje však exemplár, kde zostáva doslova rozum stáť. Objavil sa na internete vraj na prvého apríla a všetci tajne dúfali, že to aj naozaj bude prvoaprílový žart. Panamera prevážaná na korbe odťahovky totiž vyzerala veľmi čudne.

Žiaľ, ako sa neskôr ukázalo, bolo to iba zbožné želanie a neskôr pribudli ďalšie fotky, ktoré preukázali jeho existenciu. Ale vraj existuje iba v jedinom kuse. Všetci dúfajú, že to tak aj zostane, lebo má zadok ako... ako pohrebák. Nuž a v tom je pes zakopaný. Je to auto určené na poslednú cestu. Áno, aj (vaša?) posledná cesta na tomto svete môže byť skutočne výnimočná – a bizarná. Dôkazom sú fotografie, ktoré sa objavili na talianskom fóre porschemania.it.

Prestavať veľké kombi na pohrebné auto je netradičná, ale pomerne bežná vec. No zmeniť sedan na vozidlo, ktoré vás odvezie na miesto posledného odpočinku, je iná káva. To nebýva na dennom poriadku. O to viac zaujme prestavba excentrického vozidla značky, akou je Porsche.

Zdroj: porschemania.it, autocar.co.uk

Prestavby sedanov na pohrebné autá bývajú pomerne časté na Britských ostrovoch, kde na vozidlá poslednej služby konvertovali už Mercedes Triedy E, Jaguar XJ, alebo Ford Scorpio. Táto prestavba Porsche Panamera však pochádza z Talianska, kde sa jej zhostila firma Alea. Nešpecializuje sa iba na túto oblasť. Prestavby robí aj pre policajné autá, vozidlá pre vozičkárov, či autá rýchlej záchrannej služby.

Nie sú známe žiadne parametre tohto vozidla, ani zoznam potrebných úprav. Z fotografií ale vidno, že karoséria prešla mohutnou prestavbou. Veľkosť kabíny pre cestujúcich zostala zachovaná. Kvôli „lôžkovaj“ úprave zadnej časti vozidla významne predĺžili rázvor. Odhadom takmer o meter. Nadstavba je pravdepodobne vyrobená z laminátu či karbónu a má skoro rovnú strechu.

Zdroj: porschemania.it, autocar.co.uk
Zdroj: porschemania.it, autocar.co.uk

Buď sa s prestavbou veľmi ponáhľali, alebo bol dôvod celkom iný, no na výsledku to vidno. Nedali si stým príliš veľa roboty a výsledkom je „zlepenec“, v ktorom sa snažili použiť pôvodné zadné svetlá i veko batožinového priestoru. No čo poviete, viete si predstaviť svoju pomalú poslednú cestu na takomto rýchlom aute?

Jozef Vydra
ZDROJ: autoevolution.com

Komentáre k článku


Stream naživo