2016-03-18 04:20:00
"Decko jedno sprosté!"

VIDEO z ktorého mrazí: tínedžer na longboarde vpálil do protiidúceho auta!

Jazda na longboarde je jednou z najnebezpečnejších, no zároveň veľmi obľúbených činností mládeže.

Aj u nás sa čoraz väčšie množstvo tínedžerov zaujíma o športový zjazd na dlhšom skateboarde tzv. long boarde. Zjednodušene možno povedať, že ide o zjazd z kopca v podstate bez bŕzd na doske a štyroch malých kolieskach so špeciálnymi chráničmi na rukách a maximálne helmou. Z jázd na longboardoch vzniká množstvo zaujímavých videí s napínavými a očarujúcimi scénami, avšak približne rovnaké množstvo videí sa týka odvrátenej stránky adrenalínového športu – pádov.

Problém pádov tkvie najmä v tom, že mnoho longboardistov príliš nedbá na bezpečnosť a z kopcov sa spúšťajú na obyčajných cestách po ktorých jazdia autá, nehovoriac o chatrnej bezpečnostnej výbave. Človek by povedal, že je to ich problém, keď takto riskujú život, no veľká časť z nich dostala na dosku s kolieskami peniaze od rodičov a aj leukoplast im kúpi mamina.

Nechceme tu strašiť a vyzývať rodičov, aby sa zúčastnili verejného pálenia longboardov, len upozorňujeme, že decko letiace dolu kopcom rýchlosťami aj 80 km/h (profíci i viac) je pre automobil v opačnom smere niečo ako srnka, ktorá práve vyskočila spoza stromov. Darmo dáte srnke helmu, hlava nebude jediné, čo v prípade nehody okúsi pevnosť plechov a plastov protiidúceho vozidla.

Presne o tom sa presvedčila skupinka mládežníkov z Ruska (čakali ste iné?). Jeden z nich sa spustil z kopca a samozrejme sa mládež neunúvala aspoň dočasne („nejako“) zastaviť premávku na úseku. Náraz nebol obzvlášť tvrdý, lebo vodič auta si decko všimol a stihol dupnúť na brzdu (ani predtým nešiel rýchlo). Avšak aj náraz v relatívne nízkej rýchlosti spôsobí veľmi bolestivé zranenia a tiež poriadne veľké škody na vozidle. A to môže byť mladík rád, že narazil do moderného vozidla a nie do nejakej starej Lady, ktorej ochrana chodcov nespočíva v mäkších plastových komponentoch a deformovateľných plechoch ale iba v slabých brzdách...

Nech je pohľad i zvuky nehody poučením... Chalanisko napriek svojim hlasným vzdychom nemal vážne zranenia a odišiel „po svojich.“ To iba motorista má vďaka deckám riadne blbý deň...

 

 

 

 

jh
ZDROJ: Youtube, liveleak

Komentáre k článku


Stream naživo