2016-03-19 11:50:00
Baja Bug atakuje San
Baja Bug atakuje San Diego

VIDEO: Útok na mesto nevyšiel. Za jazdenie po meste s Baja Bug väzenie

Spomínate si na upravený VW Chrobák, ktorý sa preháňal po meste San Diego vo virálnom videu Urban Assault?

Ak áno, nemusíme písať viac, iba toľko, že tento útok sa stretol s protiútokom. Ako sme avizovali už v pôvodnom článku, vodič buginy Baja Bug má opletačky s miestnou políciou. I keď sa mnohým zdalo, že ide len o reklamný trik ako k videu prilákať ešte viac divákov, dnes je jasné, že predsa len nešlo o lož použitú na propagáciu.

Polícia mesta San Diego mala so zjavne nelegálnym jazdením s upravenou buginou po meste problém a tvorcovia videa ako i vodič buginy Blake Wilkey opletačky so zákonom. Celý spor došiel tak ďaleko, že vodič Blake Wilkey bol i na základe svedectiev svojich kamarátov obvinený a postavený pred súd. Celkovo proti nemu žalobca postavil 26 priestupkov a výsledkom je exemplárny trest – pobyt vo väzení.

Dôvodom na prísne konanie je pochopiteľne najmä snaha ukázať, že jazdenie po meste špeciálne upravenou buginou s výkonom 800 koní bez povolení a potrebných bezpečnostných opatrení nie je žiaduce. Ďalším dôvodom je fakt, že Blake Wilkey sa v čase nakrúcania videa nachádzal v podmienke za predchádzajúce nebezpečné jazdenie.

Výsledkom je tak 49-dňový pobyt vo väzení z čoho 14 dní si Wilkey odpyká v reálnej väznici, zvyšný čas strávi s elektronickým náramkom na nohe v domácom väzení. Nuž, nie je to také zlé, poviete si. Veru tak, počas jeho jazdenia sa totiž nikomu nič nestalo a dokonca sa toho nechytil ani žiaden právnik, ktorý by sa snažil vysúdiť nejaký ten miliónik za ujmu na zdraví a psychike nejakého svojho klienta.

Veľkou smolou pre Wilkeyho bola samozrejme jeho snaha urobiť si videom reklamu. Možno keby nevycapil svoje meno na dvere upraveného Chrobáka... Možno by ho nemuseli „zradiť“ jeho kamoši... Tak či onak, jeho video a najmä jeho mašina sú zaujímavé aj keď sú nezákonné. Ak chcete, pozrite si ich, ak ste precitlivení ako americká polícia, pre pokoj v duši nepozerajte.

jh
ZDROJ: youtube.com, twitter

Komentáre k článku


Stream naživo