2016-03-11 04:10:00
Motocykel Boatshow 2016
Motocykel Boatshow 2016
Zdroj: Ján Hargaš

FOTO: Výstava Motocykel sa už začala. Pozrite si, čo všetko vás tam čaká!

Motocykel a Boatshow aj toho roku zavítali do Bratislavy. Prinášame vám bohatú galériu z výstav.

Bratislavské výstavisko Incheba od štvrtka 10. do nedele 13. marca patrí dvom obľúbeným výstavám, ktoré každoročne prilákajú desaťtisíce návštevníkov krásnych a silných strojov nielen v jednej stope. Medzinárodné výstavy Motocykel a Boat Show sú prehliadkou motoriek a lodí všetkých druhov od množstva značiek. Na ploche 19 000 m2 sa návštevníkom predstaví 135 vystavovateľov z 11 krajín. Show doplní sprievodný program zameraný na adrenalín, o ktorý sa okrem iného postarajú kaskadéri v tzv. glóbuse smrti s úplne novými kúskami. Hlavný mediálny partner výstavy, rádio Rocková republika, privíta návštevníkov rockovými koncertmi, súťažami a kopou zábavy.

Značky

Výstava motoriek prináša cestné motorky, cruisery, choppre, mopedy a skútre značiek ADIVA, APRILIA, BENELLI, BETA, BMW, BOMBARDIER, CAN AM, CPI, DERBI, DUCATI, GAS GAS, GILERA, HARLEY DAVIDSON, HONDA, HUSQVARNA, INDIAN, KAWASAKI, KEEWAI, KSR MOTO, KTM, KYMCO, MOTO GUZZI, MV AGUSTA, PEUGEOT SCOOTERS, PIAGGIO, SYM, SUZUKI, TRIUMPH, YAMAHA, YCF, VESPA, a VICTORY.

Novinky

Motocykel predstaví množstvo slovenských výstavných premiér a dlho očakávaných kúskov. Suzuki premiérovo ukáže modely SV650, RV200 a GSX-R1000 concept. Značka BMW Motorrad ponúkne premiéru nového “entry biku” BMW G310R, ktorý sa dostane do sériovej výroby až v júni 2016. Týmto modelom BMW vstupuje do skupiny tzv. nízkoobjemových motocyklov. Na výstave nebudú chýbať ani faceliftové novinky roku 2016 – modely BMW F700GS a BMW F800GS a skútre BMW C650Sport a BMW C650GT. Až 8 slovenských výstavných premiér prináša Honda. V rade Adventure predstaví modely CRF1000L - Africa Twin, CB500X, NC750X a VFR1200X – Crosstourer. Z radu Naked budú zastúpené modely CB500F a NC750S. Medzi ďalšie slovenské výstavné premiéry patria Scooter NC750D – Integra a Supersport CBR500R. Zaujímavé modely nebudú chýbať ani v portfóliu ostatných značiek.

Zdroj: Ján Hargaš

Customs of Slovakia

Špeciálna sekcia tuningu a motocyklov stavaných na mieru Customs of Slovakia predstaví okolo 50 mimoriadnych kúskov, pričom väčšina z nich pochádza z rúk slovenských staviteľov. Nápady, invencia a stovky hodín práce vyústili do jedinečných úprav, ktoré si návštevníci budú môcť zblízka obzrieť a inšpirovať sa. Spomedzi vystavených motoriek vzíde slovenský šampión v stavaní motoriek na mieru. V rámci kampane „Milióny ľudí, dve kolesá, jedna vášeň“ sa v rámci sekcie Customs of Slovakia uskutočnia rozhovory s legendami slovenského motocyklového života.

Zdroj: Ján Hargaš

Sprievodný program

Adrenalín v krvi návštevníkom zdvihnú jazdci zo zoskupenia Crazy day, ktorí predvedú synchronizované jazdy vo vnútri  uzavretej oceľovej gule. Úplne nové nebezpečné kúsky určite nikoho nenechajú chladným. Rádio Rocková republika, ktoré je hlavným mediálnym partnerom výstavy, návštevníkov láka na skvelý program plný hudby, hier a súťaží. Vystúpenia rockových kapiel, kútik s X-box hrami, pretláčanie rukou na armwrestlingovom stole, vystúpenie poledance tanečníc, jednorazové tetovanie či autogramiáda pretekára Mira Slobodu pri jeho motorke návštevníkov vtrhnú do víru rockovej zábavy. O ďalší program sa postarajú aj kaskadérske vystúpenia stuntriderov, ukážky kúskov popredných slovenských mototrialistov, zaujímavé besedy a autogramiády úspešných motocyklových reprezentantov z Rally Dakar či premietanie filmov.

Bezpečnosť na motorke je prvoradá, preto je prichystaná aj prezentácia airbagových systémov pre motorkárov. Ide o vestu, ktorá sa po náraze či páde v okamihu nafúkne a chráni tak telo.

Výstava nezabúda ani na deti, pre ktoré sú prichystané jazdy na minibikeoch, zábava v nafukovacích guliach, na elektrických autíčkach a vodných nafukovacích lodičkách či skvelý program v stánku Rockovej republiky.

Zdroj: Ján Hargaš

BOAT SHOW

Všetci, ktorých namiesto bezstarostnej jazdy na motorke láka skôr vodná hladina, si prídu na svoje na medzinárodnej výstave lodí Boat Show. Priestory výstaviska od 10. do 13. marca zapĺňajú jachty, plachetnice, motorové člny, vodné skútre a príslušenstvo pre vodné športy.

Pozornosť návštevníkov si nepochybne vyslúži najväčší kúsok na výstave, takmer 13 metrov dlhá loď Bavaria Sport 400 HT. Milovníkov adrenalínu poteší prezentácia nového Flyboardu ZR a JetPackuZR. Flyboard funguje na princípe cirkulácie vody. Tlak vody, ktorý dosahuje 100 hektopascalov, vynesie jazdca až do 9 metrovej výšky.

V súčasnosti sú čoraz obľúbenejšie dovolenky na vlastnej či prenajatej lodi. Výstava bude skvelou možnosťou porovnať výhody a nevýhody plachetníc a jácht a zistiť, ktoré plavidlo splní predpoklady pre prežitie nezabudnuteľnej dovolenky.

Výstavy Motocykel a Boat Show sú otvorené od 10. do 13. marca; v prvý a posledný deň od 9:00 do 17:00, v piatok a v sobotu od 9:00 do 19:00. Parkovanie v areáli Incheby je pre motocykle počas celého trvania výstav zadarmo.

Zdroj: Ján Hargaš

jh
ZDROJ: incheba

Komentáre k článku


Stream naživo