2016-02-10 15:55:00
Muži proti ženám -
Muži proti ženám - zlozvyky za volantom

Ženy a muži – kto je za volantom väčší pán, kto jazdí bezpečnejšie?

Muži si myslia, že šoférujú lepšie, ženy zasa veria, že ich jazda je bezpečnejšia.

Podľa prieskumu spoločnosti Volkswagen Financial Services v Českej republike si najviac vodičov myslí, že oveľa bezpečnejšie ako muži si za volantom počínajú ženy. Ony samotné sa však túžia podstatne viac ako muži zdokonaliť pri cúvaní.

Že sú muži lepšími vodičmi ako príslušníčky nežného pohlavia, je v súčasnosti presvedčených 42 percent českých mužov s vodičským oprávnením pre skupinu B. Že sú za volantom lepšie, ako muž si myslí 11 percent žien. Ale až 64 percent ľudí spomedzi 500 ktorí odpovedali na anketové otázky si myslí, že pohlavie nemá vplyv na schopnosť šoférovať vozidlo.

Veľké rozdiely sú však v tom, ako obe strany vnímajú schopnosť jazdiť bezpečne. Kým muži až v 40 percentách prípadov priznávajú, že bezpečnejšie riadia ženy (47 percent uviedlo, že na pohlaví ani v tomto prípade nezáleží a 13 percent sa domnieva, že bezpečnejší sú na ceste muži), až 56 percent žien je presvedčených o svojej schopnosti riadiť bezpečnejšie. Pritom 39 percentám na tom nezáleží a iba 6 percent si myslí, že bezpečnejšie ovládajú auto muži.

V prieskume sa tiež pýtali vodičov, či niekedy absolvovali zdokonaľovacie kurzy a čo by od nich očakávali. Je pozoruhodné, že až tri štvrtiny zo všetkých opýtaných vodičov nikdy necítili nutnosť, či potrebu zúčastniť sa na kurzoch. Zvyšok chcel predovšetkým získať istotu pri riadení nového typu vozidla alebo po dlhom čase, keď sa tejto činnosti nevenovali. Až päť percent opýtaných by kurz pokladalo za užitočný, ak by sa v jeho rámci naučili správne cúvať. Túžilo po tom však až šesťkrát viac žien ako mužov.

No a čo dodať na záver? Iste sú to zaujímavé výsledky, život je však zväčša pestrejší  a nevyspytateľnejší, ako nejaké prieskumy. Dovolím si požičať na záver článku text pesničky Muži aj ženy od Zuzany Smatanovej, ktorý to opisuje úplne perfektne. Vlastne posúďte...

Ženy aj muži,
na veku vôbec nezáleží,
vo vlastnej koži,
sme takí akí chceme byť...
Muži aj ženy,
je na nás, či sa niečo zmení,
vo vlastnej koži,
sme takí akí chceme byť...


ZDROJ: Volkswagen Financial Services CZ

Komentáre k článku


Stream naživo