2016-01-30 03:05:00

VIDEO: Hennessey upravili atmosférickú V8 v Camare SS. Toto je zvuková extáza!

Žiadne turbo, žiadny kompresor. Iba mohutná americká V8-čka pošteklená majstrami remesla.

V časoch, keď už aj prepĺňané trojvalce jazdia iba na dva valce a nie je to porucha, pôsobí zvuk tohto upraveného Camara SS ako dar z nebies. Vypnite na chvíľku svoje európske mixéro-autá a vypočujte si zvukový prejav tohto rozčúleného diabla. Ale pozor, na plné vychutnanie zvukového záznamu treba kvalitné uši a reproduktory. I tak si ale myslíme, že naživo je to ešte beštiálnejšie.

Aj na príšery akými je nový Chevrolet Camaro dôjde raz mráz a objemné V8-čky sa zmenia na zmenšené V6-tky prepĺňané zástupom rôznych „vrtuliek.“ Dovtedy však je ešte stále možné strašiť srnky a ekológov potulujúcich sa v okolí ciest takýmito zvukmi.

6,2 litrový motor v Camare SS po úpravách od firmy Hennessey získal naviac 35 koní a 47 Nm poháňajúcich zadnú nápravu. Celkovo je tak výkon na kolesách 472 koní a 620 Nm.  Z hľadiska prepĺňaného šialenstva to neznie ako extrémne veľa /aj Camaro dokáže mať vďaka prepĺňaniu viac už v sérii/, avšak pre atmosférický motor je to dosť. Úpravy vozidla zahŕňajú úpravu riadiacej jednotky, výmenu vzduchového filtra, pozmenený výfuk, nový katalyzátor, znaky a výrobné číslo Hennessey a 3-ročnú záruku.

Ale dosť bolo slov, tu je Camaro SS Hennessey na motorovej brzde.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo