2016-01-28 04:05:00
Bitka: malá palica vs
Bitka: malá palica vs veľká palica = sprostá palica

VIDEO: Ľuďom šibe? Brutálna bitka palicami v rannej zápche pre vybrzdenie?

Mlátili sa palicami až do omrzenia a prečo? Lebo jeden nepustil druhého, či nebodaj prudšie zabrzdil?

Udalosť, ktorá sa odohrala ráno pred niekoľkými dňami v meste Austin v štáte Texas v USA ukazuje kam až môže zájsť agresivita vodičov na cestách. Video neukazuje čo prinútilo vodičov vystúpiť z áut a mlátiť sa navzájom palicami, ani nemusí. Z ich konania je to pomerne zrejmé jasné. Tu totiž nešlo o starý spor medzi znepriatelenými rodinnými klanmi, či odveký boj medzi učiteľom a rodičom, alebo o podobný „vážny“  spor. Tu s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o robenie si napriek v rannej zápche. Z toho čo vidieť na videu to vyzerá na myšičky, vybrzďovanie, alebo inú snahu obmedziť, či dokonca rozhnevať iného účastníka cestnej premávky. Kombinácia týchto praktík s pridruženým trúbením a vyššou teplotou v južných častiach spojených štátov pravdepodobne zapríčinila nasledujúce dianie. Na základe videa koná aj polícia, avšak zatiaľ sa jej bitkárov nepodarilo dolapiť. Ak sa podarí, obaja budú mať čo vysvetľovať.

Isté je, že vyhrážanie sa s palicou v ruke začal nižší muž. Bitku však začal práve vyšší vodič pick-upu. Pomyslel si, že väčšia palica bude lepšia, no ako z videa vidieť, veľkosť môže byť na oštaru. Nabudúce bude možno pre oboch aktérov lepšie zobrať si so sebou do auta aspoň kus zdravého rozumu a nie palicu...

Na video, ktoré jeho tvorca uverejnil na svojom účte na sociálnej sieti niekto urobil aj paródiu. V nej palice „zamenil“ za svetelné meče zo Star Wars. Ani táto paródia na konanie dvoch bitkárov však im samotným ani ďalším, čo v aute nosia zbrane a doplnky, aby nimi mohli konať podobným spôsobom a dokumentovať tak svoju fyzickú silu a duševnú slabosť nemusí ukázať, že to čo urobili, či chcú urobiť, nemá hlavu ani pätu. Jedinou výhodou je, že aktéri mali v autách iba palice a že sa na ulici rovno nepostrieľali... I keď zásady čierneho humoru nám našepkávajú, že ani to nemusí byť výhoda.

Výsledok tejto bitky je teda jasný. Dovolíme si ho vyjadriť v tomto duchu: Malá palica vs. veľká palica = sprostá palica. Súhlasíte?

A pripájame druhé, mierne upravené video! Duševná sila nech vás sprevádza!

jh

Komentáre k článku


Stream naživo