2016-01-20 04:45:00
Lyžovanie za vlakom
Lyžovanie za vlakom

VIDEO: Vynašli v Rusku nový zimný šport? Toto rozhodne neskúšajte!

Zima prináša so sebou nové možnosti športovania na snehovej prikrývke. Niekedy sú ale tie známe (asi) nudné.

A tak vznikajú rôzne nové športové odvetvia, ktoré sa postupom času stávajú čoraz populárnejšími. Najprv k radovánkam v snehu stačili dve latky priviazané k nohám, neskôr pribudli i palice, helmy a dve laty vystriedala jedna väčšia lata. Zimných športovov je naozaj veľa, tie najnovšie a často najextrémnejšie vznikajú kombináciou letných a zimných verzií. Niečo podobné je aj tento „nový šport.“ Doma to ale neskúšajte.

Potenciál na masové rozšírenie nový ruský šport určite má. Veď ľudia už robia všelijaké somariny. Táto patrí medzi najväčšie...

Dvaja mladíci si svoje voľné chvíle rozhodli skrátiť „geniálnym“ nápadom. Na stanici jeden z nich priviazal pružné lano na vlak, druhý sa postavil medzi koľaje na zasnežené podvaly. Potom už stačilo len počkať, kým sa krátka vlaková súprava rozbehne.

Efekt bol okamžitý, podobný vodnému lyžovaniu. Až na to, že išlo o „lyžovanie“ za vlakom dosť vysokou rýchlosťou. Vyzeralo to dobre, až do chvíle pádu. Takéto lyžovanie má okrem priestorových problémov a problémov s hrboľatým povrchom ešte jeden problém – brzdenie.

Mladý muž jazdiaci za vlakom si pri páde zlomil prst, poškodil koleno a poriadne sa doudieral. A to mohol byť rád.

Video pochádzajúce z Ruska sa rýchlo stalo virálnym a všimla si ho aj spravodajská televízia RT. Nuž v Rusku sú na takéto lyžovanie za vlakom skutočne veľmi dobré podmienky. Nielenže tam ozaj výdatne sneží a sneh zostáva na trati dlho, ruská železnica je veľmi-veľmi-veľmi dlhá. Predstava dlhých hodín vo „vleku“ za vlakom však rušia vyššie zmienené problémy takéhoto lyžovania.

Lepšie bude nechať sa vliecť vlekom a nie vlakom.

 

jh
ZDROJ: liveleak

Komentáre k článku


Stream naživo