2015-12-17 10:05:00
Vysoké otáčky motora
Vysoké otáčky motora
Zdroj: Twitter

Vytáčate zbytočne motor? Za to je mastná pokuta!

Za vytáčanie motora, za predvádzanie rôznych kaskadérskych kúskov, či prudké zrýchľovanie, hrozí v Londýne pokuta.

Londýne v častiach Chelsea a Kensington zavádzajú nové nariadenie týkajúce sa nadmerného hluku spôsobeného machrovaním s automobilmi. Dôvod? V oboch týchto častiach veľkého Londýna totiž trávi čas veľa cudzincov i domácich, ktorí si voľné chvíle spríjemňujú vytáčaním motorov svojich športových automobilov, nelegálnymi pretekmi, prudkým zrýchľovaním, driftovaním, či pálením pneumatík. To všetko pritom robia pod oknami obyvateľov mestských častí a tým to už niekoľko rokov pekne lezie na nervy.

Nuž nečudujme sa, veď taký desaťvalec od Lamborghini, či dvanásťvalec od Ferrari robia pri otáčkach nad 5000 ot/min skutočne poriadny hurhaj. Lenže zatiaľ čo veľkému počtu z nás sa takéto veci páčia, sú takí, ktorým to lezie na nervy. Najmä, ak majú doma malé deti, či staršie nervy, alebo len bývajú práve nad ulicou, kde sa zhromažďujú davy nadšencov a celé hodiny im tam hulákajú motory, dymia  páliacimi sa pneumatikami a podobne.

Spomínané mestské časti sa preto rozhodli konať a prijali nariadenie, ktoré oprávňuje políciu udeliť vodičom týchto áut jednorazovú pokutu do výšky 1000 libier. V prípade, že pokuta nebude účinná (čo sa pri majiteľoch superšportov môže stať) je polícia oprávnená domácich „zločincov“ riešiť v správnom konaní a zahraničných účastníkov potrestať prostredníctvom kontaktovania veľvyslanectva ich krajiny a následným konaním úradov v domovskej krajine zúčastnených.

Niečo také by iste ocenili aj obyvatelia väčších miest na Slovensku. Hlavne tí, ktorí majú okná otočené k hlavným cestám, či voľným betónovým priestranstvám, kde si drifteri krátia čas. Nie je to tak dávno (v sobotu), keď si niekto v skorých ranných hodinách krátil čas po fláme driftovaním na križovatke Bajkalská - Prievozská...

Mimochodom, jedným zo skutkov, ktoré sa teraz stali priestupkami je aj ponechanie motora na voľnobehu po vystúpení z vozidla. Vedeli ste, že niečo také nemôžete robiť ani u nás (už dlhé roky) a že je za to pokuta?

O čo vlastne, ide si môžete vypočuť nižšie na príklade motora modelu Ferrari 458 Speciale. Nuž, iste by to po hodinách a hodinách počúvania liezlo na nervy, ale z času na čas počuť takúto hudbu, to rozhodne nie je na škodu!

jh
ZDROJ: Daily Mail

Komentáre k článku


Stream naživo