2015-12-10 03:55:00
Takto sa to má
Takto sa to má robiť!

VIDEO Nevedel zaparkovať. Pomôcť chcel spolujazdec. To čo sa stalo, nikto nečakal!

Neskúsenému mladíkovi za volantom chcel pomôcť skúsenejší spolujazdec. Vôbec mu nepomohol.

„Mladý, pozeraj! Presne takto sa to má robiť.“ Možno nejako takto rozhodol starší muž o tom, že sa už viac nebude pozerať na zúfalé pokusy mladého muža a zaparkuje SUV značky Mitsubishi sám. Spolujazdec presadol za volant, no namiesto pomoci zostali obom mužom len oči pre plač.

Dôvod? Na prvý pohľad to vyzerá, že starší, skúsenejší spolujazdec, ktorý si presadol za volant, aby tak ukončil trápenie mladšieho vodiča a konečne zaparkoval, nezvládol riadenie a zrámoval zaparkované motorky i autá.

Incident sa odohral na Filipínach pred niekoľkými dňami. Spolujazdec, ktorý usadol za volant však bol presvedčený, že on za absurdnú nehodu nemohol. Videozáznam z priemyselnej kamery skutočne odhaľuje, že niečo nie je v poriadku. Väčšina z nás by však stavila na to, že ide o panickú reakciu zmäteného vodiča, ktorý namiesto brzdy opakovane dupol na plyn.

Lenže miestne médiá pridávajú tento incident medzi desiatky ďalších, ktoré údajne spája neočakávané nekontrolovateľné zrýchľovanie vozidla. Priebeh je vo viacerých prípadoch podobný. Automobil typu SUV značky Mitsubishi Montero (Outlander vo filipínskej špecifikácii) začne neočakávane a nekontrolovateľne zrýchľovať až kým nenabúra. Vodič následne zaradí spätný chod a auto sa znova rýchlo rozbehne, až kým nenabúra znova.

Obyvatelia Filipín podávajú oficiálnou cestou podnet na prešetrenie týchto incidentov. Mitsubishi doteraz akúkoľvek chybu na automobiloch popieralo, no vplyvom aj tohto videa sa vecou musí zaoberať a patrične ju vyšetriť.

Podobné nehody, pri ktorých vodiči tvrdili, že vinu za ne nesie automobil, ktorý začal neočakávane nekontrolovateľne zrýchľovať (brzdenie údajne nebolo účinné) sa odohrali v mnohých kútoch sveta vrátane USA, či Nového Zélandu. Pritom nešlo len o automobily značky Mitsubishi, ale aj Toyoty.

Toyota pritom už pred niekoľkými rokmi poriadne pykala za chybu na plynovom pedále, vďaka ktorej sa ten mohol zaseknúť a automobil následne nekontrolovateľne zrýchľoval. Automobilka nielenže zvolávala dotknuté automobily, ale pykala aj prostredníctvom pokuty.

Teraz sa zdá, že obdobný problém má aj Mitsubishi. Pravdepodobne ide výhradne o modely s automatickou prevodovkou v ázijskej špecifikácii.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo