2015-11-30 04:25:00
Nehoda v Toronte
Nehoda v Toronte

VIDEO: Na motorke nikdy nevieš odkiaľ to príde. Ale vieš, že to bude bolieť

Nuž platí, že i keď si dávate pozor, i keď viete, že vám hrozí nebezpečenstvo, aj tak to schytáte.

Presvedčil sa o tom motorkár, ktorému vďačíme za toto poučné video. Udalosť sa odohrala v Kanade v meste Toronto.

Motorkár vybavený helmou a kamerou umiestnenou na helme prechádzal ulicou. Udržiaval povolenú rýchlosť (40 MPH) i odstup od pred ním prechádzajúceho auta. Iba na sekundu sa obzrel na auto stojace pred križovatkou sprava a v tom mu do cesty vliezlo zelené vozidlo, ktorého vodič sa snažil obrátiť do opačného smeru. Motorkára si však nevšimol a ten už nestihol reagovať a vrazil do sedanu z boku. Preletel cez kapotu a dopadol na nohy.

Síce bol otrasený, nič vážne sa mu nestalo, no je pravdepodobné, že bude mať dosť bolestivé i keď nie život ohrozujúce následky ešte dobrých pár dní. Našťastie však mal helmu i ďalšiu bezpečnostnú výbavu.

Z videa je jasné, že za nehodu môže najmä vodič zeleného sedanu, ktorý pri otáčaní sa do opačného smeru nedal prednosť motorkárovi. Ten by nehode zabránil iba v prípade, že by neustále pozeral vpred. No stačilo krátke obzretie sa za iným potenciálnym nebezpečenstvom a zabrzdiť už nedokázal.

Tvrdiť, že za nehodu môže iba nepozornosť vodiča zeleného auta však nemôžeme. Všimnite si, že motorkár prechádzal cez úsek, ktorý bol v tieni budovy napravo a vodič auta vychádzal z osvetleného miesta. Je celkom možné, že mu do očí v tom čase svietilo zapadajúce slnko, a tak motorkára prehliadol.

Je známe, že vodiči v mnohých prípadoch i za lepšej viditeľnosti prehliadnu motorkárov. Ich mozog je pripravený najmä na rozoznávanie automobilov, ak sa navyše motorka pohybuje rýchlejšie, alebo za zhoršenej viditeľnosti, viacerí vodiči nedokážu adekvátne reagovať.  

Nuž, niekedy robíte čo môžete a aj napriek tomu nabúrate... dalo by sa o tom rozprávať...

jh
ZDROJ: liveleak

Komentáre k článku


Stream naživo