2015-11-22 09:15:00
HYPER5
HYPER5
Zdroj: HYPER5

VIDEO: Ktorý hyperšport je NAOZAJ najrýchlejší? Odpoveď má HYPER5. Musíte vidieť!

Odpoveď na otázku starú ako prvé športové auto ponúka séria videí HYPER5. Ktoré auto je najrýchlejšie?

Azda neexistuje otázka, ktorá by motoristickú verejnosť trápila viac. Otázka, na ktorú má každý svoju odpoveď nikdy nebola v skutočnosti zodpovedaná. Každý jeden z nás, motoristických fanúšikov i odborníkov dokáže na túto otázku odpovedať po svojom. Navyše mnohí z nás dokážu odpovedať hneď niekoľkými autami, čo v preklade znamená, že síce sme bližšie k odpovedi, v skutočnosti odpovedať aj tak nemôžeme.

Ktoré auto je najrýchlejšie?

Fakt je, že sa doteraz nikomu nepodarilo na ňu uspokojivo odpovedať, i keď sa o to už snažia také názvy a mená ako trio ex-moderátorov magazínu Top Gear, ale aj Chris Harris. Hyper5 však boli prvý.

Samozrejme sa môžeme baviť o tom, že poznáme auto, ktoré je najrýchlejšie v šprinte na 100 km/h, na 200 na 300 km/h. Vieme, alebo aspoň tušíme, ktoré auto dokáže dosiahnuť najvyššiu rýchlosť, pritom chápeme rozdiely medzi pretekaním, rovinkou i okruhom. Ale dokázať otestovať tie najrýchlejšie, najlepšie a najdrahšie autá na svete a zistiť, ktoré z nich je lepšie, to je takmer nesplniteľná úloha.

Avšak zodpovedne môžeme napísať, že najbližšie k jej splneniu má seriál videí HYPER5. Jeho cieľom je porovnať to najlepšie, to najrýchlejšie čo možno kúpiť, čo môže jazdiť na cestách. Seriál HYPER5 má na svedomí Alejandro Salomon, známy pod svojim Youtube kontom Salomondrin. Bývalý filmový producent už dlhšie zabáva motoristov svojimi videami plnými super i hyper športov. My sme vám priniesli jedno z nich – kde sa na Porsche 911 GT3 RS 4.0 snažil naučiť typickú americkú devu vernú automatu jazdiť s autom s manuálnym radením...

Teraz je tu HYPER5, ktorý je (nielen) pre Alejandra Salomona splneným snom. HYPER5 porovnáva Bugatti Veyron, Pagani Hyuaru, McLaren P1, Porsche 918 Spyder a Ferrari LaFerrari. Porovnáva 5 najrýchlejších hyperšportových automobilov súčasnosti a odpovedá na otázku, ktorý hyperšport je najrýchlejší.

Samozrejme aj vy ste si isto všimli, že v tak širokom výpočte chýba Lamborghini, či Koenigsegg. Nuž, na to odpovedá Alejandro Salomon v samostatnom videu. V krátkosti preto, lebo dostať sa ku Koenigsseggu v USA bez pomoci výrobcu nie je možné (zatiaľ) a Lamborghini v súčasnosti podľa neho nemá hyperšport, ktorý by tejto pätici dokázal konkurovať (Hyperion zostal iba konceptom).

Či už túto päticu považujete za to najlepšie alebo nie, séria pútavo spracovaných videí minimálne odhalí, ktoré z týchto áut je najrýchlejšie. Samozrejme, odhaliť to nemožno iba jazdou v šprinte, ani jazdou na okruhu. Kombinácia oboch týchto kategórií spolu s jazdou výhradne jedným skúseným vodičom odhalí, ktoré auto je objektívne rýchlejšie (na danom okruhu). Automobily v HYPER5 sú v sériovom prevedení, nemajú žiadne úpravy a ani jedno z áut nedodal výrobca (čím by mohol výsledok ovplyvniť). Všetky autá pochádzajú od ich majiteľov a majitelia nie sú v žiadnom spriaznení s výrobcami áut okrem toho, že sú ich zákazníkmi.

Nuž, toľko k filozofii, hĺbke tohto porovnania a k samotným videám, ktoré si môžete pozrieť nižšie. Videá rozhodne stoja za pozretie. Pod troma dielmi HYPER5 nájdete aj vysvetlenie prečo HYPER5 vzniklo a prečo v ňom nie sú aj ďalšie autá v plnom znení...

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo