2015-11-13 09:00:00
Ferrari skončilo v strome
Ferrari skončilo v strome

VIDEO Ani najlepšie Ferrari nezvládne rýchlosť 200 km/h v daždi. Nikto neprežil!

Superšportové štvormiestne kupé Ferrari FF skončilo za zvodidlami v strome po šmyku na diaľnici.

Ferrari FF s dánskymi poznávacími značkami havarovalo na úseku nemeckej diaľnice A3, kde nebola určená maximálna povolená rýchlosť. Nehoda sa odohrala v miernej pravotočivej zákrute, kde vodič Ferrari práve rýchlosťou okolo 200 km/h obiehal pomalšie vozidlá. Automobil dostal šmyk, preletel cez zvodidlá a nabúral do stromu. Auto následne explodovalo a skončilo v plameňoch. Ani vodič, ani spolujazdec nehodu neprežili. Nikomu ďalšiemu sa nič nestalo. Podľa očitých svedkov sa nehoda stala počas dažďa.

Nedávno sme tu mali viacero videí s tragickými následkami hazardnej jazdy vysokou rýchlosťou v daždi. Viacerí tvrdili, že keby nešlo o tragáče s nekvalitnými pneumatikami, problém vôbec nemusel nastať. Iní vinu zvalili výhradne na jazdeckú chybu vodiča.

Lenže jazdu vo vysokej rýchlosti v daždi (miernom) nezvládol ani vodič Ferrari FF na kvalitnej nemeckej diaľnici bez obmedzenia rýchlosti. Vlastníctvo superšportu z človeka nerobí automaticky dobrého vodiča, nakoniec dobrý vodič by takto neriskoval, ale argument, že aquaplanning je „iba pre slabých“ takto dostáva nečakaný šmyk.

Pritom toto Ferrari FF mnohí považujú za najbezpečnejšie. Nie ani tak preto, že je najväčšie, ale preto, že ako prvé Ferrari má pohon 4x4. Problém ale je, že tento pohon sa pri zaradení piateho prevodového stupňa vypína a všetku silu mohutnej atmosférickej V12-tky posiela na zadné kolesá. Tie síce disponujú mimoriadnou šírkou a kvalitou, ku strate kontroly nad vozidlom je veľmi blízko. V prípade mokrého povrchu je to ešte bližšie.

Zvládnuť šmyk v takejto vysokej rýchlosti je enormne náročné. Máloktorý vodič by to zvládol, väčšina z nás nedokáže čeliť šmyku ani pri polovičnej rýchlosti. Dôležitejšie teda je šmyku predchádzať, aby ste potom nemuseli dokazovať, že to zvládnete...

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo