2015-11-09 04:30:00
Video predbiehanie za dažďa
Video predbiehanie za dažďa

VIDEO: Predbiehanie za dažďa sa skončilo tragicky. Toto video má varovať!

Ruská polícia zverejnila video z brutálnej nehody. Vysoká rýchlosť a mokrá vozovka nie sú kamaráti.

Vodič tmavozelenej upravenej Lady Samary počas intenzívneho dažďa vo vysokej rýchlosti predbiehal vodičku Lady Largus (Dacia Logan MPV I. generácia). Po rýchlej zmene pruhov však dostal šmyk, dupol na brzdu a vrazil do protiidúceho ťahača KamAZ. Silný náraz v momente roztrhal auto na kusy a vymrštil ho späť do pruhu rovno pred Ladu Largus. Jej vodička už nedokázala na mokrom asfalte ubrzdiť a nabúrala do jednej z častí auta. Nič sa jej však nestalo, rovnako bez ujmy incident prežil vodič KamAZu.

To však nemožno napísať o vodičovi predbiehajúcej Samary, ktorý utrpel vážne zranenia a podľahol im pred príchodom sanitky. Incident sa odohral ešte 23. októbra na ceste medzi mestami Temrjuk a Taman v Krasnodarskej oblasti. Video z nehody zverejnila tamojšia polícia ako varovanie.  

Vodič pri predbiehaní cez plnú čiaru dostal šmyk, tzv. aquaplanning. Auto „zaplávalo“, pneumatiky stratili priľnavosť. Vodič reagoval pohybom volantom a v poslednej fáze aj brzdením. Síce na vzniknutú situáciu nereagoval správne, väčšina vodičov by v danom okamihu reagovala podobne (ak vôbec). Riziko šmyku na mokrej ceste rastie so zvyšujúcou sa rýchlosťou. Pneumatiky musia odvádzať litre vody, stačí horší dezén, jazdecká chyba a problém je na svete. Vodič musí prispôsobiť svoju jazdu podmienkam na ceste, technickému stavu vozidla a svojim schopnostiam.

jh
ZDROJ: liveleak

Komentáre k článku


Stream naživo