2015-10-16 11:45:00
Mercedes no bum-bác
Mercedes no bum-bác

VIDEO: Aké by to bolo, keby autá nebolo možné nabúrať? Peklo, či raj?

Budúcnosť je za dverami a čas, keď autá nebude možné havarovať prichádza. Alebo?

Budúcnosť automobilizmu je takmer jasná. Príchod alternatívnych pohonov je neodvrátiteľný, rovnako ako zmenšovanie významu vodičských schopností a zvyšovanie významu autonómnych áut, ktoré medzi sebou komunikujú a robia všetko preto, aby vlastnú posádku ochránili pred zranením, či smrťou. Ročne na cestách zomrú tisíce ľudí. Drvivá väčšina z nich pre ľudský faktor. Človek je tvor omylný a čím menej skúseností a schopností má, tým väčšie chyby robí. Avšak zatiaľ čo chyba pri parkovaní môže stáť maximálne poistnú udalosť, chyba pri vysokej rýchlosti môže stáť život a nie je jeden.

Práve preto sa automobilky snažia neustále zvyšovať bezpečnosť na cestách. Bojíme sa o vlastnú slobodu, no ony bojujú za naše životy. Boj proti fyzikálnym silám je úspešný iba do určitej miery. Autá sa dostali do bodu, keď vplyvom iných faktorov už nemôžu (tie najlepšie) byť o veľa bezpečnejšie. Deformačné zóny už veľmi narásť nemôžu, ani airbagy už väčšie nebudú a chodci budú stále skákať pod autá... Cesta je teda v bezpečnostných asistentoch a autonómnych autách.

Na čele vývoja autonómnych automobilov, ktoré dokážu „predvídaťô a medzi sebou komunikovať a tým predchádzať nehodám stoja automobilky ako Volvo, Mercedes, či Tesla.

Video automobilky Mercedes milým spôsobom ukazuje na hlavnú výhodu autonómnych áut, respektíve áut so schopnosťou zabrániť nehode. Tým je samotné zníženie rizika nehody.

Ukazuje to na deťoch a autíčkach. Zatiaľ čo deti milujú, keď do seba autíčka vrážajú (a priznajme si, sledovať také Demolition derby baví aj dospelých), my starší robíme všetko preto, aby ozajstné autá do seba nevrážali. Viac písať netreba, vysvetlenie nájdete v podarenom videu.

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo