2015-09-23 04:05:00
Volvo v protismere
Volvo v protismere

VIDEO: Predbiehal cez plnú čiaru v neprehľadnej zákrute. Takto skončil!

Predbiehanie cez plnú čiaru je obľúbená činnosť mnohých nezodpovedných vodičov. Predbiehal hneď niekoľko áut naraz.

Približne tak, ako v nasledujúcom videu, vyzerá častý scenár takéhoto predbiehania. Vodič veľkého SUV Volvo XC90 sa rozhodol, že predbehne kolónu áut v tiahlej pravotočivej zákrute. Samozrejme, že nevidel, čo sa skrýva za zákrutou, samozrejme, že riskoval nielen vlastný život ale aj životy iných a samozrejme na to doplatil nielen on.

Odpusťte mi moju nechápavosť, ale takéto správanie na cestách mi jednoducho nejde do hlavy. Vodič nevidí, čo je v zákrute, nevie či v protismere ide/nejde auto, horí vrak, kráča chodec, stojí lietadlo... A napriek tomu sa rozhodne prejsť cez plnú čiaru v predbiehacom manévri, ktorý sa riskantnosťou podobá azda len cúvaniu na diaľnici.

Iste, vodič, ktorý toto robí, je stopercentne presvedčený nielen o oprávnenosti svojho konania, je si taktiež úplne istý tým, že má fantastické reflexy, fantastické auto, cesta je fantastická a všetci naokolo sú tiež fantastickí vodiči, ktorí dokážu správne reagovať v stotinách sekundy a v prípade, že sa zo zákruty predsa len vyrúti iné auto, bude mať hŕbu času reagovať a množstvo priestoru kam sa uhnúť. Alebo ešte lepšie: títo vodiči sú presvedčení, že auto zo zákruty nevyletí. Veria, že práve vtedy žiadne auto nepôjde, sú si istí, že im sa nič nestane. Viera v tomto prípade nestačí, treba vedieť, že v protismere nehrozí nebezpečenstvo. Ak neviem, nepredbieham.

Vodič na videu bol o svojej neomylnosti a nezraniteľnosti hlboko presvedčený. Možno sa nechal omámiť výškou svojho auta a bezpečnostnými prvkami Volva, ktorými chráni posádku v prípade nehody.

Nuž iste, tak ako pri iných situáciách, aj toto môže vyjsť tisíc ráz, no tisíc prvý raz to už vyjsť nemusí a následky môžu byť omnoho vážnejšie ako v tomto prípade. Pretože video zachytáva situáciu, ktorá nie je najhoršia možná. Skôr ide o ukážku veľkého šťastia s výbornými podmienkami. A predsa bol z toho karambol!

PS: áno, ide o zábery z Ruska, áno, vodič mohol ísť rýchlejšie (keby to s daným autom šlo)...

jh

Komentáre k článku


Stream naživo