2015-08-26 14:15:00
Citroën 2CV v poľskom
Citroën 2CV v poľskom meste Toruň na svetovom zraze
Zdroj: 2CV Meeting Poland

Kačičky pozor! Pripraviť sa... štart!

Obdivovatelia vozidiel Citroën 2CV sa po 21. svetovom zraze v poľskom meste Toruň dočkajú aj na Slovensku.

V posledný augustový víkend (28.-30.8.2015) sa uskutoční ďaľší slovenský „zraz kačíc“, ktorého oficiálny názov je 16.medzinárodný zraz 2CV club Slovakia.

Tentokrát bude miestom konania Tajov, Špania Dolina a cesty v okolí Banskej Bystrice. Nadväzuje na nedávne celosvetové stretnutie priateľov 2CV v najkrajšie meste v severnom Poľsku – v meste Toruň, na ktorom sa zúčastnilo až 2600 vozidiel 2CV z 36 krajín.

Mnoho fanúšikov, členov rôznych klubov 2CV, ale aj jednotlivcov mohlo obdivovať rôzne verzie najcharizmatickejšieho a najpredávanejšieho vozidla značky Citroën (viac ako 5 miliónov vozidiel vyrobených počas 42 rokov). Bola to jedinečná príležitosť podeliť sa o spoločnú vášeň a žiť niekoľko dní v rytme 2CV, skutočné umenie žiť!

Unikátne stretnutie, ktoré nadväzuje na predchádzajúce stretnutia - v roku 2011 vo Francúzsku a v roku 2013 v Španielsku s rekordnou účasťou viac ako 20 000 účastníkov - priťahuje svetový záujem stále viac. To najbližšie bude v roku 2017 v Portugalsku.

Zdroj: 2CV Meeting Poland
Zdroj: 2CV Meeting Poland

Atmosféra menších slovenských zrazov je rozhodne osobitá a zaujímavá. Miesto stretnutia a jeho okolie je vďaka stretnutiu kačíc ešte o niečo atraktívnejšie. Veselá kolóna pestrofarebných autíčok, ktoré sa nakláňajú, vytrubujú a šíria dobrú náladu, priťahuje záujem okoloidúcich, veď Citroën 2 CV je skutočne legendárne vozidlo. Pre nás je síce známe najmä z francúzskych komédií, no je aj jedným z najznámejších a obľúbených modelov automobilovej histórie.

Zdroj: 2CV Meeting Poland
Zdroj: 2CV Meeting Poland

V sobotu 29.augusta približne o 10.hodine sa pestrofarebná kolóna vydá na cestu z kempingu Tajov do Španej Doliny, kde budú vozidlá vystavené od 10:30 až do 14.hodiny, pri návrate do Tajova bude súčasťou aj prejazd mestom Banská Bystrica.

Komentáre k článku


Stream naživo