2015-08-20 04:40:00
Vodič autobusu zaspal za
Vodič autobusu zaspal za volantom
Zdroj: 1limburg.nl

VIDEO: Cesta na dovolenku sa zmenila na peklo. Vodič autobusu zaspal za volantom!

Vodič dvojposchodového autobusu s 82 pasažiermi na palube zaspal za volantom. Jeden z cestujúcich to nahral na video.

Holandský autobus smerujúci do Paríža skončil skoro ráno na francúzskej diaľnici A1 mimo cesty potom, čo vodič autobusu údajne dostal mikrospánok.

Diaľkový autobus smerujúci v sobotu ráno z Amsterdamu do Paríža viezol na dvoch poschodiach 82 cestujúcich. Podľa doterajších informácií vodič autobusu zaspal za volantom, stratil kontrolu nad riadením a autobus nasmeroval mimo cesty. Našťastie pri nehode nikto nezomrel. Dvaja cestujúci však boli prevezení do nemocnice.

Dva dni po nehode sa na internete objavilo video pochádzajúce od jedného z cestujúcich, ktorý sedel na hornom poschodí vpredu „vo výklade“. Ten vytiahol mobil potom, čo vodič opakovane bezdôvodne prešiel z jedného pruhu do druhého. Keď začal nahrávať nečakal však ako to celé dopadne a že bude vo finále rád, že sa mu nič vážne nestalo. Dovolenka v Paríži vôbec nebola taká príjemná ako očakával a skončila skôr než začala.

Video na internete okamžite rozvírilo diskusiu o tom, či nebolo lepšie upozorniť vodiča na to čo robí resp. nerobí ako to najprv nahrávať. Cestujúci, ktorý vec nakrútil však tvrdil, že vodiča chcel upozorniť a preto si ho nahral. Viacerí pasažieri tvrdili, že vodiča upozorňovali, podľa nich už pred nehodou viac ráz korigoval smer autobusu prudšie.

Či vodič naozaj zaspal ešte nie je jasné, okolnosti podliehajú vyšetrovaniu. Podľa spoločnosti, ktorá vodiča najala dodržiaval predpísané prestávky. Podľa vyjadrení prepravcu je však vodič autobusu stále v šoku a na nehodu si nepamätá. Pred mesiacom prešiel bez problémov zdravotnou prehliadkou.

 

jh
ZDROJ: 1limburg.nl

Komentáre k článku


Stream naživo