2015-08-12 04:20:00
Video slúži ako varovanie.
Video slúži ako varovanie. Rýchlosť zabíja

VIDEO: Šiel prirýchlo. Zabil seba a celú svoju rodinu! Toto video je varovanie!

Vysoká rýchlosť zabíja, a to brutálne. 39-ročný muž zabil seba, manželku, syna i svojich rodičov.

Svojim „hrdinstvom“ a šialenou jazdou si možno chcel niečo dokázať, možno chcel rodine ukázať, čo  jeho auto zvládne. Cena za dosiahnutie maximálnej konštrukčnej rýchlosti auta bola priveľká. Zabil seba a ďalších štyroch členov svojej rodiny.

Vodič sedanu Hyundai Solaris naplnil auto členmi svojej rodiny doslova na prasknutie. Celkovo ich v aute bolo šesť. Vodič – 39-ročný muž, jeho 35-ročná manželka, ich 12-ročný syn a 60-ročný dedko s babkou spolu s ďalším 30-ročným pasažierom, ktorý ako jediný (zatiaľ) prežil a o svoj život bojuje v nemocnici.

Nehoda sa odohrala 2. augusta okolo pol piatej poobede na ceste P-158 medzi mestami Nižnyj Novgorod a Saratov v Rusku neďaleko obce Majskoje. Vodič výrazne prekročil povolenú rýchlosť a podľa našich zistení takmer dosiahol maximálnu konštrukčnú rýchlosť svojho auta. Hyundai Solaris je malý lacný sedan, ktorý by sa mohol porovnať s modelom Kia Rio sedan. Zdá sa, že jeho rýchlosť dosahovala v okamihoch tesne pred nehodou 190 km/h.

Túto rýchlosť by síce auto teoreticky zvládlo za ideálnych podmienok, no toto boli bežné podmienky, teda také aké sú obvykle aj na našich cestách. Cesta nebola úplne rovná. Navyše auto bolo pravdepodobne preťažené a horšie na tom mohol byť aj podvozok, či pneumatiky. Napriek tomu vodič nekompromisne držal plyn na podlahe a úplne ignoroval vystríhanie v podobe otrasov a revu motora. Po dvoch väčších otrasoch pravdepodobne zadné kolesá stratili priľnavosť. Vodič ani potom nepovolil tlak na akcelerátor a auto metajúce sa zo strany na stranu sa snažil vyrovnať prudkými pohybmi volantu (čo by robil azda každý neskúsený vodič). Následne sa vozidlo dostalo do nekontrolovateľného šmyku a bočnou stranou vrazilo do protiidúceho kamiónu MAZ.

Toto video uverejňujeme ako varovanie: dennodenne vodiči prekračujú povolené rýchlosti a zdá sa, že ich ani pokuty, ani hustá premávka nezastavia. Mnohí si myslia, že ich pred smrťou chránia ich silné autá, že sa im nič nestane a hlavne: že sú takí dobrí vodiči, že oni nehodu nespôsobia. Štatisticky je však len otázkou času, kedy prekračovanie limitov skončí zle.

Toto video by mal vidieť nielenže každý vodič, ale najmä začínajúci vodiči, ktorí ešte nedokážu pochopiť, že auto v ich rukách môže byť zbraň. Keď už totiž nepomáha nič iné, pomôže počuť a vidieť to „ako naživo“. Pri nasledujúcich záberoch totiž nepotrebujete veľa, aby ste pochopili aké to je zažiť okamihy pred smrťou a tiež aké to je úcitiť ten strašný náraz. A to následné ticho je možno ešte desivejšie.

Automobil doslova roztrhalo na kúsky. Telá a časti tiel spolu s kusmi konštrukcie auta boli rozmetané do vzdialenosti 100 metrov. Po nehode začal vrak auta horieť. Na kamióne vidieť, že auto v podstate prehltol. Sedan sa z časti vtlačil pod kamión, no väčšina z neho rotovala vzduchom na opačnú stranu cesty. Vodič kamiónu odmietol hospitalizáciu, nebol vážnejšie zranený.

Pod samotným videom, ktoré je samé o sebe brutálne, môžete zhliadnuť aj to ako vyzeralo miesto nehody tesne po nej, no apelujeme na vás, aby ste jeho sledovanie zvážili.

Upozorňujeme: nasledujúce video nie je vhodné pre čitateľov do 18 rokov a pre slabšie povahy!

POZOR: toto video dôsledkov nehody spustite len na vlastné riziko! Nie je určené pre maloletých a slabšie povahy.

PS: Skutočnosť, že išlo o lacné auto na vlastných limitoch a fakt, že vodič urobil jazdeckú chybu neznamená, že sa to iných prípadov netýka. Rýchlosť 190 km/h je natoľko vysoká, že len kýchnutie, len malá nerovnosť, môže aj pri lepšom aute spôsobiť šmyk, ktorému nemusí vedieť zabrániť ani skúsený vodič.

 

jh
ZDROJ: liveleak.com, news.sarbc.ru

Komentáre k článku


Stream naživo