2015-08-07 10:15:00

Horí ohník horí, v Dánsku Zenvo horí. Opäť...

Dánskemu superšportu akoby sa lepila smola na päty. Zenvo ST1 opäť vzplanulo, avšak nie vášňou.

A opäť pred kamerou. Tentokrát to však nebolo pred kamerou spoločnosti BBC a plamene neboli (zatiaľ) odvysielané v motoristickom magazíne Top Gear ako predtým, i tak ide o požiar, ktorý môže mať pre malú automobilku katastrofálne následky a nepíšeme iba o samotnom obhorenom vozidle.

K požiaru prišlo počas jázd na okruhu a podľa vyjadrenia automobilky išlo o poruchu na prívode paliva. Všetci (8) majitelia dánskeho superšportu sa ale podľa vyjadrení automobilky nemusia o svoje vyše tisíc koňové autá báť.

Auto na okruhu bolo totiž prototyp, ktorý podliehal testom a tak mal množstvo nových častí, ktoré už predané autá nemajú. I keď sa mnohí zo Zenva smejú, faktom zostáva, že požiar je pre súčasné superšporty bežným rizikom a také Ferrari, či Porsche horia častejšie než sa zdá.

Zenvo naposledy horelo pred cca dvoma rokmi a to priamo v šou Top Gear, kde si za volant okrem testovacích jazdcov magazínu sadol aj Jeremy Clarkson, či Stig. Počas testov sa im podarilo zrušiť prevodovku a tiež auto zapáliť. Zenvo sa vo svojom stanovisku odvolávalo na extrémne testovanie, ktorému vozidlo podliehalo, no obhajoba nepadla na úrodnú pôdu, keďže práve pre extrémne jazdy sú superšporty stvorené. Avšak predstava, že by nejaký superšport vydržal bez poruchy tisíce kilometrov je veľmi nereálna...

 

 

 

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo