2015-07-29 04:05:00
Policajt, či nie?
Policajt, či nie?

VIDEO: Policajt zastavil vodiča. Namiesto cestnej kontroly prišla lúpež!

To už človek nemôže veriť ani policajtom? No dobre, radšej neodpovedajte. Toto vás však dorazí.

Vo videu nižšie uvidíte pomerne rafinovaný spôsob lúpeže, ktorú aktéri uskutočnili za bieleho dňa a pri hustej okolitej premávke.

Muž oblečený v policajnej rovnošate mávol na okoloidúce auto. Vodič si myslel, že je to policajt. Veď kto by si nemyslel. Choval sa ako policajt, vyzeral tak. Zdalo sa, že chce vykonať štandardnú dopravnú kontrolu, preto vodič automobilu zastal pri krajnici a čakal, čo sa bude diať. Policajt prišiel k autu a ukazoval šoférovi, aby šiel bližšie ku krajnici, nech nezavadzia okoloidúcim autám.

Medzičasom na miesto dorazili kumpáni „policajta“ a bez váhania okradli vodiča osobného automobilu. Ten márne veril, že mu policajt pomôže, pretože muž oblečený ako typický ruský strážca zákonaľ následne utiekol s dvoma lupičmi.

Video zachytáva celú udalosť prostredníctvom palubnej kamery vo vozidle okradnutého. Podľa našich informácií už chytili minimálne troch z lupičov, jeden bol v čase písania článku na úteku (resp. neboli novšie informácie).

Šikovný podvod si prakticky nevyžadoval použitie zbraní. Uniforma na vodiča osobného auta pôsobila presne tak ako má – urobil čo od neho „policajt“ chcel. Ibaže tým uľahčil prácu zlodejom, ktorí si z jeho auta odniesli tašku s peniazmi.

Ako vieme, po bitke je každý generál, no napriek tomu sa z videa možno poučiť. Síce je obdobná trestná činnosť u nás neveľmi reálna, určite treba dodržiavať príkazy polície. Ak sa za vami totiž policajti pustia, asi vám príliš nepomôže vyhovárať sa na video z „divokého východu“.

Vodičovi mohla byť podozrivá skutočnosť, že naňho policajt jednak doslova mával z miesta mimo cesty, no hlavne bol na mieste sám, za ním bolo tmavé vozidlo. Aj keď mohlo ísť o neoznačenú hliadku polície, je zaujímavé, že vodič nereagoval ani potom, čo z tmavého sedanu, ktorý ho medzitým predbehol a pokúsil sa zablokovať mu cestu, vystúpili dvaja maskovaní muži. Možno však zo šoku nedokázal reagovať, prípadne vozidlo nemohol zamknúť.

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo