2015-07-26 04:45:00
Učiť sa radiť v
Učiť sa radiť v Porsche 911 GT3 RS??

VIDEO: Pokúsil sa naučiť krásnu Američanku jazdiť s manuálom. Na drahom Porsche!

Toto nemôže byť pravda? Ibaže je. Mladá žena dostala možnosť naučiť sa radiť s manuálom v super aute Porsche 911 GT3 RS 4.0.

Dozaista ste už počuli o nechuti občanov USA k manuálnym prevodovkám. Američanka v aute s manuálom, to je poriadne nebezpečná kombinácia. Avšak nie ani tak pre slečnu, ako skôr pre auto. Keď si k tomu prirátame skutočnosť, že ide o super ostré Porsche 911 GT3 RS 4.0, ktoré je jedným z najvýkonnejších a zároveň aj najdrahších Porsche súčasnosti, obavy sa ešte znásobia.

Američania skutočne nemajú príliš radi manuálne prevodovky a v prípade, že sa k autu s manuálom aj dostanú, často nevedia správne radiť a majú pocit, že manuál kazí jazdu... Iste sa aj v USA nájdu takí, ktorí vedia ako jazdiť so šaltpákou, avšak pri ženách je percento takto vzdelaných osôb ešte menšie. Automat je skrátka pohodlnejší a „menej desivý“.

Sympatická mladá dáma teda dostala možnosť o akej sa môže bežnému mladému milovníkovi áut iba snívať. Učila sa radiť prevody v superšporte Porsche GT3 RS 4,0. Z čoho toľké obavy? Nuž...

Podkapotou tohto pekelného, takmer pretekárskeho Porsche je 4,0 litrový boxer šesťvalec s výkonom 368 kW (500 k) pri 8250 ot/min a s max krútiacim momentom 460 Nm. Toto auto zrýchli z nuly na 100 km/h za 3,5 sekundy. Maximálna rýchlosť vozidla je cca 310 km/h. Daný model bol absolútnym vrcholom vývoja GT3 a vyrábal sa od roku 2011 do roku 2013. Dnes už takéto extrémne Porsche dostanete jedine s automatickou prevodovkou. Nečudo, veď toľko sily zvládnuť s manuálom, to chce poriadne schopnosti.

Ktoré ale sympatická mladá dáma očividne nemá, keďže s manuálom v podstate nikdy nejazdila. Tak prečo tak riskovať poškodenie mimoriadneho stroja? Prečo nie... nakoniec, koho by zaujalo video s bežným wágenom?

Video rozhodne stojí za pozretie, no k zážitku budete potrebovať aspoň základné znalosti angličtiny. Ak totiž viete čo asi môže znamenať „stick“ (páka) a „clutch“ (spojka), minimálne dve vtipné situácie vám neujdú. Čo myslíte, ako to dopadlo? :)

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo