2015-07-21 09:10:00
Elektrické super auto za
Elektrické super auto za 4500 eur
Zdroj: autoevolution

Číňan postavil očarujúce a plne funkčné elektrické superauto za 4500 eur!

Tak tomu sa povie dostupné superauto. Čínsky robotník si doma v dielni postavil auto snov.

Čínske národné rádio pred pár dňami s hrdosťou informovalo o 27-ročnom občanovi menom Chen Yanxi, ktorý postavil super auto podľa svojich predstáv za celkových 4500 eur (30 000 juanov).

Mladý muž pracujúci v lokálnom sklárskom závode sa rozhodol zmeniť svoj sen na realitu. Svoju víziu nakreslil, navrhol a následne začal stavať. Vozidlo stojí na pevnom rúrkovom ráme z galvanizovaného kovu, karoséria je vyrobená zo sklolaminátu. Vďaka použitým materiálom je auto ľahké, pevné a zároveň jednoduché na stavbu.

Vozidlo je pre jedného, podobne ako McLaren F1, či koncept Lamborghini Egoista, vodič má centrálnu pozíciu a vďaka presklenej kabíne vidí do všetkých smerov. Chen k tomu pridal športové sedenie, kolesá a motor.

A práve v motore je pes zakopaný, tak ako tušíte azda už od začiatku. Áno, zatiaľ automobil poháňa  slabý elektromotor, ktorý mu umožňuje maximálnu rýchlosť 40 km/h. Návrh a prevedenie i tak rozhodne stoja za zmienku. Nakoniec rúrkový rám a sklolaminát sú materiály, ktoré nielenže k športu patria, no tiež tvoria základ mnohých nezávislých automobilových projektov naprieč celým svetom.

Mladý Chen Yanxi so svojim autom nemôže oficiálne jazdiť, keďže v Číne tiež platia pravidlá, že auto musí najprv prejsť homologizáciou, až potom je možné vpustiť ho na cesty. Chenovmu konceptu okrem zrkadiel chýba viacero dôležitých prvkov, no to nie je až tak podstatné.

Vieme si predstaviť, že by sa Chena a jeho očarujúceho auta chytil nejaký investor. Osadením moderných technológií, silnejšieho motora by sa z auta mohlo stať ozajstné super auto. Pravda, cena 4500 eur by sa mohla zdesaťnásobiť, no to nepopiera Chenov talent a odhodlanie. Česť práci súdruh!

jh
ZDROJ: Autoevo

Komentáre k článku


Stream naživo