2015-06-19 04:30:00
Video zo Cincinnati
Video zo Cincinnati

VIDEO: Pozrite si ozbrojenú lúpež auta v priamom prenose! Toto nemali robiť

16-ročný mladík a jeho kumpáni preukázali, že veľa rozumu nepobrali. Polícia im bola rýchlo v pätách.

Iba 16-ročný mladík s dvoma kumpánmi za bieleho dňa prepadol v parku majiteľa modrého Jeepu Wrangler. Dvaja z lupičov naňho namierili strelné zbrane a odcudzili mu vozidlo. Tretí ich istil v druhom aute. Muž z obavy o svoj život nekládol odpor a odovzdal im svoj nový Wrangler. Mladíci nasadli a cez park plný ľudí vyrazili vysokou rýchlosťou na diaľnicu.

Vlastník vozidla okamžite zavolal na políciu a informoval ich o udalosti. Incident sa odohral v parku na okraji mesta Cincinnati v štáte Ohio v USA koncom mája.

Lupiči boli dozaista presvedčení o tom, že práve vyhrali lotériu a po rýchlom úniku z parku sa vydali na cesty takmer dodržujúc rýchlostné limity. Netušili však, že majiteľ Jeepu mal zapnutú palubnú kameru a už vôbec nevedeli, že vzadu v aute mal majiteľ svoj tablet, na ktorom mal aktívnu aplikáciu udávajúcu polohu tabletu.

Majiteľ tak mohol dispečerku informovať aj o tom, že vodič odbočil s bledomodrým Jeepom na diaľnicu. Netrvalo dlho a výrazný modrý Jeep odhalili policajti. Ako to dopadlo, pozrite si na výbornom videu, ktoré nielenže obsahuje plný nezostrihaný záber palubnej kamery od lúpeže až po jej koniec, zároveň však obsahuje zvukovú stopu telefonátu medzi majiteľom vozidla a dispečerkou polície. Obe stopy, zvuková i obrazová boli spojené v reálnom čase a vy si tak môžete pozrieť všetko čo sa dialo súbežne až do konca.

Mladíci urobili počas lúpeže niekoľko „začiatočníckych“ chýb vrátane úniku cez diaľničnú sieť. Za najväčšiu chybu – ozbrojenú lúpež – však budú súdení a odsúdení ako dospelí. Mnohoročný pobyt v base na tvrdo ich určite neminie.

Toto video je tak zároveň smutným dôkazom toho, ako rýchlo si môžu decká pokaziť život. Na druhú stranu i záznamom ako za optimálnych podmienok vyzerá policajná práca (i keď to tentokrát polícia nemala práve ťažké) a tiež je dôkazom, že spravodlivosť môže z času na čas fungovať ako hodinky.

PS: Chýb bolo veľa, no posledná bola "najtupšia". Pokúšať sa odbočiť s Jeepom Wrangler v rýchlosti 100 km/h...?

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo