2015-06-15 04:15:00
Kamionista a nadjazd
Kamionista a nadjazd

VIDEO: Nevedia čítať? Už 16 kamionistov nabúralo do tohto mosta!

Už šestnásť kamionistov rozmlátilo návesy na tomto moste. Naozaj nevedia čítať, alebo je chyba inde?

Dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš? A čo tak 16-krát. Ak by to bol len jeden vodič, zaslúžil by si dôkladné vyšetrenie psychiatrom a pobyt na pokojnom a tichom mieste. Lenže tu nešlo o chybu jedného, ale rovno 16-tich profesionálnych vodičov, ktorí si neprečítali nápis na značke a vleteli pod nízky most úplne bez obáv, že by sa mohlo niečo stať.

Situácia pripomína nedávny incident z Česka, kde urobil kamionista tú istú chybu a s návesom napálil do železničného mosta.

Železničný most vo Westwoode v štáte Massachusetts v USA sa stal osudným už šestnástim návesom za ostatné roky. Toho roku je to už štvrtý a je ešte len jún. Polícia v roku 2013 nainštalovala na miesto kameru, a tak si ten najnovší kuriózny prípad môžeme pozrieť a doslova vychutnať.

Vodič nákladného vozidla totiž nielenže ignoroval výstražný nápis a bez náznaku spomalenia vošiel pod prinízky most, no nielen to. Pokojne pokračoval ďalej aj potom, čo na nákladnom vozidle zaoberajúcom sa sťahovaním doslova oskalpoval strechu nákladného priestoru. Žeby to vôbec necítil? Alebo bol v takom šoku, že brzdil až omnoho neskôr?

Poviete si, že pravdepodobne bude ľahké nájsť šestnásť nepozorných blbcov, ktorí urobia tú istú chybu, no nás skôr zaráža nečinnosť správnych orgánov.

Veď namiesto toho, aby po toľkých opakovaných nehodách na tom istom mieste z toho istého dôvodu pridali napríklad ďalšiu viditeľnú značku, nainštalovali na miesto kameru...

Autority sa bránia tým, že aktuálne skúmajú tri možnosti ako dať prechádzajúcim kamionistom lepšie najavo, že je železničný most nízky. Jednou z nich by mohla byť kovová tyč zavesená pred mostom z oboch strán. Ak by do nej kamión vrazil, zreteľný zvuk by mohol zabrániť najhoršiemu. S návrhom však údajne nesúhlasia domáci obyvatelia, ktorým sa nepáči, že by im mali kamióny zakaždým "vyzváňať", keď pôjdu pod most. Lepšie je teda, keď sa stanú ďalšie nehody? Buď im niekto poriadne nevysvetlil, že nebude „zvoniť“ každý kamión, ktorý tade prejde, ale len ten privysoký...

Skrátka tam, kde nie je vôľa... Budú musieť byť kamionisti pozornejší a sledovať značky.

jh
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo