2015-05-29 10:00:00
Audi RS6 na poslednej
Audi RS6 na poslednej predvádzacej jazde
Zdroj: http://epoznan.pl

VIDEO: Poliak nezvládol pokus o drift a vpálil s novým Audi RS6 do električky!

Zobral nové Audi RS6 za približne 120-tisíc eur na testovaciu jazdu a oprel ho o električku.

Akosi sa nám roztrhlo vrece s videami z Poľska. Naposledy sme tu mali drogového dílera na úteku, teraz zas pred vlastnými démonmi "utekal" vodič novučičkého superkombi RS6.

Tomu sa hovorí žiť naplno! Málokto dostane možnosť previesť sa na superkombi Audi RS6 Avant. Keď sa to niekomu predsa podarí, to najhoršie čo si vie predstaviť je, že auto niekde rozmláti. Lebo rozbiť auto v základnej cene 112-tisíc eur je riadny škrt cez rozpočet pre hocikoho, aj pre tých, ktorí by si toto auto reálne mohli dovoliť.

Lenže na niekoho štvorlitrový osemvalec do V 4,0 TFSI s výkonom 412 kW (560 k) a s krútiacim momentom 700 Nm pôsobí príliš intenzívne na to, aby myslel aj rozumom a pokúsil sa počas testovacej jazdy auto nerozbiť šialenými manévrami.

Zatmenie mozgu, ktoré vyvoláva extrémna sila auta, či motorky poznáme mnohí. Ale hnať stroj do extrému aj keď nevieme kde má svoje limity, to už je obvykle prisilná káva.

Lenže pre vodiča na testovacej jazde s Audi RS6 Avant v Poznani to v stredu na obed to prisilná káva nebola. Ten blázon sa totiž na križovatke a navyše na červenú pokúsil driftovať. Celý incident zachytila palubná kamera umiestnená na aute okolo ktorého nádherné modré RS6 prefrčalo.

Keď si video pozriete, nehoda na vás pravdepodobne bude pôsobiť nepochopiteľne. Ako to mohol takto spackať? Zdá sa akoby sám nevedel čo chce urobiť. Fakt je ten, že sa o drift pokúsil a nebyť skutočnosti, že išlo o RS6-tku na suchu (a na schopnosti auta nízku rýchlosť) by vodičovi driftovanie možno aj vyšlo. Pravda, musel by sedieť v aute, ktoré nemá tak dobre vyladený podvozok a ktorého široké kolesá nemajú takú dobrú priľnavosť, nehovoriac o prítomnosti najmodernejšej techniky pohonu a ovládania, ktorú by sme zjednodušene mohli nazvať Quattro (i keď to ani zďaleka nie je iba o tom). Potom by sa mu drift možno aj podaril...

Zdroj: http://epoznan.pl

Náraz do električky nielenže spôsobil devastáciu pravej strany športového auta, vykoľajil tiež električku a zranil jedného pasažiera. Vodič vyviazol bez zranení. Cestujúcich museli prevážať náhradné autobusy minimálne kým električke opäť nepomohli do koľají a neposlali ju do depa na nutné opravy.

Ako to dopadlo s vodičom a chudákom dílerom, ktorý mu auto zveril nevieme. Prajeme veľa psychických síl a priaznivý splátkový kalendár, lebo zaplatiť za škody bude poriadne mastné!

jh
ZDROJ: Epoznan.pl

Komentáre k článku


Stream naživo