2015-05-25 12:00:00
Dacia Duster Pick-up Double
Dacia Duster Pick-up Double Cab
Zdroj: promotor.ro

Čo poviete na Daciu Duster pick-up s „double“ kabínou?

Rumuni vraj nestíhajú vyrábať ani „klasické“ verzie modelu Duster, o ktoré je obrovský záujem.

Napriek tomu sa čas od času objavia rôzne informácie o tom, že sa už-už objaví napríklad verzia pick-up. Taká existuje, dokonca pod menom Dustruck aj so šiestimi kolesami, no je to skôr výsledok vývoja v Centrul Renault Technologie Roumaine, kde pripravili aj verziu sanitky, či dokonca model s kanónom na streche.

Potom sa predstavila Dacia Duster Oroch, presnejšie s označením Renault, koncom roka 2014 na autosalóne v Sao Paolo. Aj o ňom sa hovorilo, že by sa mal definitívne objaviť vo výrobe. No ktovie kedy.  Dacia Duster s karosériou pick-up je však téma, ktorá zaujíma stránky motoristických magazínov opakovane.

Napríklad v minulom roku aj vďaka fotkám, ktoré sa objavili počas testovania pick-upu s jednoduchou kabínou. Niektorí na nich videli novú verziu obľúbeného SUV. Neskôr sa však ukázalo, že išlo o dielo spoločnosti Romturingia. A rovnaký prípad je tu aj dnes. S tým rozdielom, že auto dostalo dvojitú kabínu.

Zdroj: promotor.ro
Zdroj: promotor.ro

Duster vo verzii prerobenej na pick-up má teraz dva rady sedadiel a predĺžený zadný previs, ktorý akoby bol z modelu Logan kombi. Auto má zliatinové kolesá, bohaté oplastovanie a nové zadné svetlá. Keby automobilka s takým Duster naozaj prišla, určite by sa záujemcovia našli. Lenže aj tentoraz sa jedná o auto individuálne prestavané spoločností Romturingia.

Zdroj: promotor.ro


Nakoniec sa záujemcovia o Duster pick-up zrejme predsa len dočkajú. Podľa posledných správ to vyzerá tak, že by autá dodávané priamo Renaultom mohli byť k dispozícii v júni. Aspoň tak tvrdia brazílske médiá. Aká bude skutočnosť, na to si budeme musieť naozaj počkať.

Jozef Vydra
ZDROJ: Maşini româneşti: Dacia, Oltcit, Aro

Komentáre k článku


Stream naživo