2015-05-13 04:55:00

VIDEO: Toto nechce zažiť nikto - oproti vám sa rúti šialenec. Okamih a ste mŕtvi!

Magor predbiehal autobus, no neunúval sa vrátiť do svojho pruhu a takmer vymazal dve autá oproti.

Iba bleskurýchlej reakcii vďačí muž s palubnou kamerou v aute za to, že ešte žije. Pred pár dňami sa pravdepodobne v Rusku (?) odohral incident, z ktorého mrazí.

Vodič Volkswagenu Passat na kvalitnom a rovnom úseku širokej cesty predbiehal vo vysokej rýchlosti autobus do kopca, teda z pohľadu vodiča s kamerou poza horizont. Keď vodič Volkswagenu začal manéver, nemohol vidieť pred seba, no veril sebe i autu. Vyletel spoza autobusu a namieril si to rovno na vodiča v protismere. Aj keď ho už musel vidieť, neunúval sa zabrzdiť, ani nijak inak reagovať na skutočnosť, že sa rúti proti inému autu. Spoľahol sa na reakciu šoféra v opačnom smere. Ten sa zrážke vyhol odbočením za krajnicu.

Vplyvom kopca a horizontu však predbiehajúceho magora na Volkswagene nevidel šofér za prvým menším autom (Rover?) a tak nemal ani desatinu z času na reakciu. Náhle sa pred ním v rýchlosti objavil Volkswagen. Vodičovi sa podarilo Volkswagenu vyhnúť iba doslova o milimetre, respektíve o spätné zrkadlo. Namiesto pravdepodobne fatálnej nehody utrpelo iba spätné zrkadlo.

Nebyť jeho rýchlej a pritom vhodnej reakcie, video z palubnej kamery by slúžilo ako dôkaz pri smrteľnej nehode. Čelný náraz v takej rýchlosti by len ťažko ktokoľvek z dotknutých prežil.

Žiaľ vodič uverejnil video na ruských stránkach bez akéhokoľvek popisu, a tak ho prebrali aj západné video servery. Informácií je síce málo, no výpovedná hodnota videa je obrovská. Je dôkazom, že dobrý vodič má nielenže bleskurýchle reakcie, má tiež skúsenosti, a tiež myslí za ostatných. Ak by spanikáril a mykol volantom prudšie, mohol skončiť v jarku. Takto vyzerá celý manéver priam jednoducho.

Vidieť však takéhoto magora pred svojim čelným sklom nechce nikto. Zatiaľ čo on si myslí, že asi hrá počítačovú hrú, alebo že je neporaziteľný (fet, extrémne ego, alkohol, genetická porucha), ste to vy, kto musí ochrániť nielen svoj život.  

jh
ZDROJ: liveleak.com

Komentáre k článku


Stream naživo