2015-04-30 14:55:00
Audi A7 Sportback v
Audi A7 Sportback v púšti

VIDEO: Napadlo by vám zobrať Audi A7 do púšte? Audi to vyskúšalo za vás

Audi A7 Sportsback si bolo doteraz ťažké predstaviť ako zdoláva púštne duny. Audi ale Quattru verí

Ak športovo ladená limuzína A7 Sportback nie je na niečo určená, tak je to dozaista jazda v teréne. Aj keď má systém pohonu Quattro, vplyvom dlhého rázvoru a nízkej svetlej výšky by zobrať takéto auto mimo spevnených ciest napadlo iba šialencovi. Prípadne dubajskému šejkovi...

A práve pre tieto dva konkrétne prípady sa Audi rozhodlo otestovať ako si A7 Sportback poradí s púštnymi dunami. Aj keď vozidlo vyzerá byť nedotknuté, ak ide o špeciálne úpravy, veríme, či skôr dúfame, že sa Audi aspoň pokúsilo ochrániť auto. Lebo piesok nie je zrovna príjemný spoločník.

A7 Sportback sa ponúka ako s predným, tak i pohonom všetkých štyroch kolies cez spomínané Quattro. Podkapotou nenájdete nič s výkonom nižším ako 218 koní. Základ ponuky tvorí známy benzínový dvojliter TFSI s maximálnym výkonom 252 koní. Asistuje mu naftový šesťvalec naladený na 218 koní. Vrcholom ponuky je benzínový šesťvalec s výkonom 333 k. A7 Sportback má iba automatické prevodovky. Samozrejme, ak si písmenko A vymeníme za S, vznikne nám S7 Sportback s osemvalcom 4,0 FSI Podkapotou. Daný osemvalec má rovných 450 k. No a v prípade, že ani to nestačí, existuje ešte verzia RS7, ktorá z rovnakého osemvalca vytlačí 560 koní.

Nech už bola v nasledujúcom videu použitá ktorákoľvek verzia, isté je, že mala pohon všetkých štyroch kolies. Video je dôkazom, že aj sedan vie byť v púšti zábavný, ak viete ako na to.

Nakoniec zostáva iba jedna jediná otázka: načo brali A7 Sportback do púšte v skutočnosti? Asi preto, lebo to vyzerá dosť dobre. Veď pozerajte.

Ján Hargaš
ZDROJ: Audi, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo