2015-05-01 04:05:00
Za BMW 730i zaplatila
Za BMW 730i zaplatila v hotovosti v mene s dosť nízkou hodnotou...
Zdroj: BMW, scmp.com

Číňanka sa za nový Bavorák 730iL rozhodla zaplatiť veľmi netradične!

Ako sa asi platí za luxusnú limuzínu za bežných okolností? Prevodom na účet, kartou...

Možností je naozaj dosť veľa. Automobil, ktorý v prepočte na eurá stojí 150 tisíc len málokto zaplatí v plnej sume. Ak aj predsa nezvažuje lízing, alebo obdobnú formu financovania, za auto platí prevodovom na účet.

Lenže čo ak sa niekto rozhodne zaplatiť za auto v hotovosti? Ak by išlo o jazdený črep za pár stovák, nikto by sa ani v Európe nečudoval. Lenže BMW radu 7 v dlhej verzii je to najlepšie, čo Bavori dokážu ponúknuť a pochopiteľne si za to aj nechajú riadne zaplatiť.

Vyplatenie automobilu v hodnote 150-tisíc by použitím 500 eurových bankoviek bolo neobvyklé, ale znesiteľné. Predstavte si však, že by sa niekto rozhodol zaplatiť danú sumu v bankovkách najnižšej hodnoty, v našom prípade 5 eur. To už by bol pekný balík, no nie? Jednoduchým výpočtom to vychádza na 30 000 papierikov v hodnote 5 eur.

Šialenosť? A čo tak zmeniť menu z eura na čínsky juan, ktorý má o dosť nižšiu hodnotu. Konkrétne 150-tisíc eur je v prepočte 1 milión juanov.

Presne toľko stálo dané BMW v Číne. Díler značky v meste Zhengzhou musel byť riadne prekvapený, keď sa jeho zákazníčka rozhodla zaplatiť za limuzínu v hotovosti. Možno by to tiež dokázal predýchať, ak by prišla s bankovkami vysokej hodnoty. Lenže ona priniesla za fúrik bankoviek v najnižšej hodnote 0,5 až 1 juan.

Zdroj: BMW, scmp.com
Zdroj: BMW, scmp.com

Ani Strýko Držgroš by takej kope bankoviek nedokázal odolať, aj keď je ich hodnota malá. Díler sa teda rozhodol, že zákazníčku, mimochodom majiteľku siete rýchleho občerstvenia, neodmietne. Na prerátanie hotovosti potreboval 20 zamestnancov, ktorým to trvalo 6 hodín bez prestávky (ako inak v Číne).

Našťastie zákazníčka nepriniesla celú sumu v bankovkách, ale „iba“ 100 000 juanov. Zvyšok po prepočítaní zaplatila kartou. V Číne takéto pokusy nie sú až tak neobvyklé. Pred rokom sa zas iný zákazník rozhodol zaplatiť za auto v minciach.

Ján Hargaš
ZDROJ: scmp.com

Komentáre k článku


Stream naživo