2015-04-22 14:08:17
Drift trike
Drift trike
Zdroj: drifttrikemag.com

Čo robiť ak sa ocitnete na najstrmšej ulici na svete? No predsa spustiť sa dolu!

Keď adrenalínový nadšenec niekde nájde hranicu strachu, okamžite ju musí prekročiť. Platí to aj pri drifte na tricykli.

A platí to aj na najstrmšej ulici na svete. Ulica vlastným menom Baldwinova, alebo ak chcete v origináli Baldwin street v meste Dunedin na Novom Zélande je považovaná za najstrmšiu obývanú ulicu na svete. Jej dĺžka je 350 metrov, čo nie je veľa, no práve na daných metroch sa nadmorská výška zmení z 30 m.n.m na 100 m.n.m. Pritom nemá vyrovnané stúpanie a najstrmšia je v hornej časti, ktorá predstavuje zhruba 200 metrov. Práve tam naberie väčšinu prevýšenia, ktoré možno percentuálne vyjadriť cifrou 35 %.

Tam sa rozhodli vybrať adrenalínoví nadšenci so svojimi špeciálne upravenými tricyklami. Tie na prvý pohľad vyzerajú ako detské trojkolky, no nenechajte sa zmiasť. Sú navrhnuté presne tak, aby sa s nimi dalo driftovať pri zjazdoch. Oficiálne sa volajú drift trikes. Majú jedno štandardné predné koleso s pneumatikou a dve malé kolieska z tvrdého plastu. Obvykle z PVC.

Práve na koliečkach spočíva väčšina hmotnosti jazdca a tricykla vďaka čomu sa pri troche cviku a pár zlomeninách dá naučiť driftovať pri zjazdoch dolu kopcom. Vo svete sa usporadúvajú aj preteky, no už teraz existujú rôzne verzie, vďaka ktorým až tak nepotrebujete prudký zjazd. Napríklad elektrické, či veterné tricykle.

A čo so svojimi tricyklami urobili? Čo asi. Vytiahli ich na kopec, nasadli a spustili sa. Že to bola jazda ako sa patrí si môžete pozrieť vo videu.

jh
ZDROJ: Carbuzz

Komentáre k článku


Stream naživo