2015-04-22 12:20:00
Volvo XC90 Lounge Console
Volvo XC90 Lounge Console koncept 2015
Zdroj: Volvo XC90

Volvo urobilo z XC90 3-miestnu super luxusnú limuzínu XC90 Lounge Console

Pozor, Lounge Console je iba pre tých, ktorí sa radi nechajú odviezť a nie na „sedadle smrti.“

Volvo si uvedomuje, že zákazníci v istých končinách sveta nepotrebujú model XC90 ako rodinné premiestňovadlo. Konkrétne v Číne má šancu uspieť aj automobil, ktorý má len 3 sedadlá, no zato extrémne pohodlné.

V Číne totiž existuje väčšie množstvo vysokopostavených manažérov a úradníkov, ktorí nemajú veľkú rodinu, respektíve nemajú rodinu vôbec a hľadajú si auto pre seba, svojho šoféra a maximálne pre svoju partnerku, či partnera.

Z tohto dôvodu Volvo posúva svoju predstavu luxusu ukázanú na koncepte XC90 Exellence ešte ďalej.

Najprv si však musíme ozrejmiť, čo to znamená to XC90 Exellence. Je to nový model predstavený pred niekoľkými dňami pri príležitosti autosalónu v Šanghaii. Vozidlo má iba štyri miesta. Pasažierom vzadu však poskytuje viac priestoru na nohy i na celý zvyšok tela. Sedadlá vzadu sú nastaviteľné, majú masážnu funkciu. Namiesto stredného sedadla je medzi cestujúcimi vzadu stredová konzola s barom, vysúvateľným stolčekom, s veľkými obrazovými panelmi na operadlách predných sedadiel a hŕbou ďalších funkcii.

Lounge Console koncept posúva myšlienku pohodlnej a luxusnej SUV limuzíny Exellence ešte ďalej, keď odstraňuje predné sedadlo spolujazdca, tzv.: „sedadlo smrti“ (čo je vo Volve zavádzajúci názov...) a namiesto neho pripravilo skladateľný pultík a zároveň ešte väčší monitor. Pridáva tiež priestor na hodinky, náušnice, topánky, skrátka všetko to, čo môžu budúci zákazníci chcieť v prípade, že z práce (napríklad) idú na večernú recepciu a vplyvom hustej dopravy v čínskych mestách sa nemôžu zastaviť doma a v práci sa prezliecť nevedia. Je to síce ťažká predstava, no keďže niečo také Volvo pripravilo, predpokladáme, že sa nájdu zákazníci, ktorí by takéto možnosti ocenili.

Nakoniec, vlastníkom Volva je čínska automobilka Geely, takže o dobrých zdrojoch informácií automobilky nemožno pochybovať. Namiesto toho, aby som všetky nové možnosti, ktoré poskytuje unikátny koncept Lounge Console svojim pasažierom, nechám za mňa hovoriť povolanejšie video priamo od Volva.Viac obrázkov oboch konceptov Exellence aj Lounge Console si môžete pozrieť nižšie v galérii.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: Volvo, autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo